Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri, kent merkezi ve kırsalda etkili olan kar yağışı ve yollarda meydana gelen dona anında müdahale ediyor. 24 saat esasi ile vardiyalı olarak çalışan ekipler, yetki ve sorumluluk alanlarında bulunan ana arter cadde, bulvar ve kırsal mahalle yollarında kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.

Ekiplerin yoğun mesaisinde yanlarında olan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, gerçekleştirdiği şantiye ziyaretinde, Genel Sekreter Yardımcısı Şenol Kara ve Yol Yapım Bakım Onarım Dairesi Başkanı Korhan Acar’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Sahada çalışan personele ise telsizden seslenen Başkan Büyükerşen, “Fedakâr askerlerimiz! Karda kışta, gece gündüz demeden çalışan arkadaşlarımız, kent merkezi ve kırsalda büyük mücadele veriyorsunuz. Hepinize teşekkür ediyorum, gözlerinden, alınlarından öpüyorum. Açılmadık yol bırakmayın. Hepiniz ile gurur duyuyorum. Başarılar diliyorum” dedi.

Kar lastiği takmadan trafiğe çıkılmaması gerektiği ve yoğun kar yağışı olan yerlerde araçlara zincir takılmasını belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, trafikte araç takip mesafeleri konusunda uyarılarını tekrarladı.

Okulların tatil olmasıyla çocukların karda sokakta yalnız bırakılmamasını isteyen yetkililer, çalışmaların sosyal medya hesaplarından da anlık olarak duyurulduğunu, karla topyekûn mücadele için vatandaşların da dükkan ve evlerinin önlerindeki kaldırımları temizleyerek ekiplere destek olmalarını beklediklerini ifade ettiler.