Konuyla alakalı konuşan Ersi Esan, sürücüleri gizli buzlanmaya karşı uyarırken, kış aylarında kaza oranlarında artış yaşandığına dikkat çekerek, “Kış şartlarında malum yol yordam gizli buz tutuyor. İnsanları yollarda zorluyor. Bunlarda çok daha dikkatli olmamız lazım. Gerek araçlar, gerek yayalar için çok tehlike arz ediyor. Kış olması mevsime göre çok güzel, fakat çok dikkatli olmamız lazım. Mesela, ben organize sanayinde çalışıyorum. Gittiğimiz yollarda çok kazalar oluyor. Kışın bu kazalar daha da artıyor.” dedi. 

Kışın Eskişehir'e yakıştığını düşünen Nur Elif Erdoğan, özellikle yayaların ışık ihlali yaptığını ve bundan dolayı kazaların olduğunu belirtti.

Erdoğan "İnsanların biraz daha dikkat etmesi gerekiyor. Çünkü mevsimde bu denli değişikler normal değil. Bu kadar değişiklik yüzünden insanların hasretleri de artıyor. Yaylalar olarak da hiç dikkat etmiyoruz. Işıklarda kırmızıda geçmeye çalışmaları sürücüleri çok fazla etkiliyor. Zaten kazaların yüzde 90 bu yüzden diye düşünüyorum ben” diye konuştu.

Araç sürücülerine uyarı

Eskişehir'de hava muhalefetleri nedeniyle yapılan uyarıda "Meteorolojik tahminlere göre ilimiz genelinde kar yağışı devam ediyor. Lütfen tedbirli olalım. Yoğun kar yağışı ve buzlanma, trafik güvenliği ve emniyeti için tehlike yaratabilir, can ve mal kaybına sebep olabilmektedir. Kar yağışı ve buzlanmalara karşı kar lastiği kullanalım. Zincirsiz, takozsuz ve çekme halatız trafiğe çıkmayalım” denildi.