Eskişehir’de akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı kısa sürede her yeri beyaza bürüdü. Uzun süredir beklenen kar yağışını gören vatandaşlar ise sokağa çıkma kısıtlamasını hiçe sayarak evlerinin önüne ve sokaklara çıktı. Peki Eskişehir'de kar yağışı devam edecek mi?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre bugün (17 Ocak 2021 Pazar) Eskişehir'de kuvvetli ve yer yer yoğun kar bekleniyor. Kar yağışının yarın (18 Ocak 2021 Pazartesi) aralıklarla hafif ölçekte devam edeceği tahmin ediliyor. 

Eskişehir'de bugünkü hava sıcaklığının eksi 2'lere kadar düşmesi beklenirken, yarın ise kentin eksi 8'i göreceği tahmin ediliyor. 

İşte Meteoroloji'nin son tahmin raporu;  

Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Antalya dışında bütün bölgelerin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Gümüşhane, Tokat, Sivas, Kütahya, Çankırı, Balıkesir'in doğusu, Kahramanmaraş'ın yüksekleri ve Toroslar mevkii ile sabah saatlerinde Ankara ve Eskişehir'in kuzey kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'nun batısı, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin kıyıları, Batman, Siirt ve Mardin çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bu sabah ve özellikle gece saatlerinde Marmara ile kuzey, iç ve doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.