Eskişehir Bölge Tahmin ve Erkan Uyarı Merkezinden alınan bilgilere göre serin ve yağışlı havaların Eskişehir'de etkili olması bekleniyor.

Yapılan açıklamada Eskişehir, Bursa, Kütahya ve Bilecik genelinin, bu gece saatlerinden itibaren yeni bir serin ve yağışlı sistemin etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Hafta ortasına kadar görülecek yağışların sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. 

Yağışların yarın (1 Haziran Pazartesi) Kütahya, Bilecik ve Eskişehir’in kuzey ve batısında yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Kuvvetli yağışların sebep olacağı olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği ifade edildi.

Yağışlı sistemin aralıklarla Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri bölgemizde etkili olmaya devam etmesi, Perşembe günü Eskişehir’de etkili olduktan sonra bölgemizi terk edeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklılarının Perşembe gününe kadar bölgemizde mevsim normallerinin biraz altında seyredeceği ancak; Cuma gününden itibaren bölge genelinde hissedilir derecede artacağı ve mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın; yarın (Pazartesi) Eskişehir ve Kütahya’da güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.