Bu sene Eskişehirliler, iklim değişikliği sebebiyle nisan ayına kadar zaman zaman kar görürken, artık bahar tadında yaşanacak günlerini tam kapanma kararı nedeniyle evlerinde geçirecek.

2021 yılında bahar geç geldi. İç Anadolu şehri Eskişehir’de nisan ayına kadar aralıkla kar yaşandı. Vatandaşlar hem soğuk havanın etkisi hem de baharın özlemini dile getirirken, il genelinde hava durumu güneşli olmaya başlamıştı. Son kaç gündür güneşli günlerini geçiren Eskişehirliler tam mutlu olmaya başlarken, koronavirüs tedbirleri kapsamında tam kapanma kararı duyuruldu. 17 günlüğüne vatandaşlar evlerine çekilirken, doğanın ise baharı yaşayacağı ön görülüyor.

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü'nden alınan 5 günlük hava tahmininde cumartesi günü en yüksek hava sıcaklığı 29, pazar ve pazartesi günlerinde sıcaklık derecesi 30 olacağı tahmin ediliyor. Salı ve çarşamba günleri ise yine hava sıcaklığı 21 ve 20’e düşecek. Bölgede hafif yağış bekleniyor.

Öte yandan 1 Mayıs'tan kapanmanın son gününe kadar, sadece 4 Mayıs Salı günü ve 14 Mayıs Cuma günü havanın yağışlı olması ön görülüyor. Diğer günlerde hem güneşli hem de yaz havası olacağı düşünülüyor.

17 Mayıs Pazartesi günü ise tahminen yağışlar hakim olacak.

1 Mayıs'tan 17 Mayıs'a kadar olan sürede en yüksek hava sıcaklığı 25, en düşük ise 10 olacağı ön görülüyor.