Eskişehir'de pazar gününden itibaren beklenen soğuk hava ve kar yağışı öncesi Eskişehirlilere bir uyarı da Büyükşehir Belediyesi'nden geldi.

Sosyal medya hesabından yapılan uyarıda "Meteorolijiden aldığımız bilgiye göre bugün itibariyle hava sıcaklıkları hissedilir derecede düşecek olup, hafta sonu ve gelecek hafta şehrimizde kar yağışının etkili olması beklenmektedir. Ekiplerimiz kent merkezi ve kırsalda 7/24 karla mücadele çalışmalarını sürdürmek için teyakkuz halinde olacaktır. Buzlanma ve don olayına karşı hemşehrilerimizin dikkatli, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olmalarını önemle rica ederiz" denildi. 

Eskişehir'e ne zaman kar yağacak? 

Öte yandan Meteoroloji'nin son verilerine göre Eskişehir karla 14 Şubat 2021 Pazar günü tekrar tanışacak. Gece saatlerinde itibaren etkili olması beklenen kar yağışının, pazartesi, salı ve çarşamba günleri de devam edeceği tahmin ediliyor. Pazar, pazartesi, salı ve çarşamba günleri hava sıcaklığının gece saatlerinde eksilere düşeceği belirtilirken, pazar günü gündüz en yüksek 7 derece olacak havanın, pazartesi -2, salı eksi -5, çarşamba -6, perşembe günü ise -7'yi görmesi bekleniyor.  

İşte Eskişehir'in beş günlük hava tahmin raporu;