Gece başlayan kar yağışı ile birlikte Büyükşehir Belediyesi ekipleri kent merkezi ve kırsal mahallelerde sorumlu olduğu bölgelerde karla mücadele çalışmalarına başlayarak, buzlanmaya karşı tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Ekipler ana caddeler, hastane acil giriş-çıkışları, otobüs güzergâhları başta olmak üzere kent genelinde etkisini gösteren kar yağışı ile birlikte 24 saat kesintisiz çalışarak kar kürüme ve tuzlama çalışmalarına devam ediyor.

İlimizde etkili olan kar yağışı nedeniyle teyakkuz durumuna geçen Büyükşehir Belediyesi ekipleri, araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ekipler Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda bulunan bulvarlar, caddeler, otobüs ve tramvay güzergâhları ve kırsal mahallelerin yollarında karla mücadele ve tuzlama çalışması gerçekleştiriyor.

İlk iş gününde vatandaşların ulaşım konusunda sıkıntı yaşamamaları için gece boyunca ekiplerin özveriyle çalıştığını ifade eden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, yaya trafiğinin yoğun olduğu cadde ve bulvarlarda da kaldırım temizliği çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirttiler. 

Vatandaşlardan mecbur kalmadıkça karlı havalarda özel araçlarını kullanmamalarını, buzlanma tehlikesine karşı dikkatli olmalarını ve kent içi ulaşımda toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini isteyen Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, sürücülerden araçlarına kış lastiği taktırmalarını ve araçlarında mutlaka zincir bulundurmaları gerektiğini de hatırlattılar.