Eskişehir'de beklenen kar yağışı yüksek kesimlerde başladı. Meteoroloji, geçtiğimiz hafta başından bu yana sürdürdüğü uyarılarına bir yenisi daha ekledi. Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü, Eskişehir için turuncu alarm verdi. 

Açıklamada "Zaman zaman tipi şeklinde beklenen kuvvetli ve yoğun (15-20 santimetre) kar yağışı ile hafta süresince etkili olacağı tahmin edilen kuvvetli buzlanma ve don olayı nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı (başta ulaşımda aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi. Bu uyarı 14 Şubat 2021 Pazar saat 19.00 ile 15 Şubat 2021 Pazartesi saat 19.00 aralığını kapsıyor. 

Yapılan bir diğer uyarıda da "Eskişehir'de 14 Şubat 2021 Pazar günü akşam saatlerinde başlaması beklenen kar yağışının 15 Şubat 2021 Pazartesi akşam saatlerine kadar ve yer yer yoğun (10-25 santimetre) olması bekleniyor. Şehir merkezinde en düşük/en yüksek hava sıcaklığının Pazartesi günü -3/-1 sonraki günler -11/-1 dereceler civarında, çevre ilçelerde yer yer daha düşük seyretmesi bekleniyor. Pazar ve Pazartesi akşam saatleri arasında zaman zaman tipi şeklinde yağması beklenen kar yağışları ile hafta süresince etkili olacağı tahmin edilen kuvvetli buzlanma ve don olayı nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadelerine yer verildi.

Eskişehir'de kar yağışı ne kadar sürecek?

Eskişehir'de akşam saatlerinde başlayan kar yağışının salı günü akşam saatlerine kadar sık aralıklarla devam etmesi bekleniyor. 

İşte Eskişehir'in beş günlük hava tahmin raporu;

Turuncu uyarı ne anlama geliyor?

Meteoroloji dilince turuncu uyarı, havayla ilgili "tehlikeli durum"larda kullanılıyor. Bu renkte tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla gerçekleşmiyor. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemel görülüyor. Çok tedbirli olunması, güncel meteorolojik koşullar ve tahminlerin takip edilmesi gerekiyor.