Eskişehir, yarından itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava ile Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine giriyor. Ani Sel ve su baskını, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmesi, buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksama uyarılarında bulunan Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden alınan bilgilere göre, Eskişehir ve bölgesinin Perşembe günü batı kesimlerden başlayarak Orta Akdeniz üzerinden gelen derin alçak basınç merkezi ile akşam saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine gireceği bekleniyor.

Yapılan açıklamada ''Bugün (02.01.2019 Çarşamba) ve yarın artması beklenen hava sıcaklıklarının yarın akşam saatlerinden itibaren bölgemizin Kuzeybatı kesimlerinde, Cuma gününden itibaren iç kesimlerde tekrar azalacağı tahmin ediliyor. Yeni sistemle birlikte önümüzdeki günlerde Bursa’nın Batı kesimlerinde yer yer kuvvetli yağmur, Bursa’nın Güney ve Doğusu, Bilecik, Kütahya ve Eskişehir de ise karla karışık yağmur ve kar yağışları ile birlikte Kütahya ve Bursa’nın Batı kesimlerinde rüzgarın yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor'' denildi. 

Açıklamada hava durumuna ilişkin şunlar kaydedildi: 

03.01.2019 Perşembe; bölgemizde yağmur ile başlayacak olan yağışların iç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin edilmektedir. Rüzgarın öğle saatlerinden itibaren Kütahya’nın Batı kesimleri ve Bursa çevrelerinde fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir.

04.01.2019 Cuma; bölgemizin (Eskişehir, Kütahya, Bilecik) yağışlı geçeceği yağışların Bursa’nın kıyı kesimlerinde yağmur, iç ve yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

05.01.2019 Cumartesi; bölge (Eskişehir, Kütahya, Bilecik) genelinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

06.01.2019 Pazar; bölge (Eskişehir, Kütahya, Bilecik) genelinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bölgemizi etkileyecek yeni sistemle birlikte görülmesi beklenen olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması, yayımlanacak olan meteorolojik uyarı ve raporların takip edilmesi gerekiyor.