Meteoroloji uzmanlarından uyarı geldi. Uzmanlar Bursa, Eskişehir, Bilecik ve Kütahya için fırtına beklendiğinin sinyallerini verdi. Bu dört şehirde yaşayan vatandaşların öncesinde önlem almaları tavsiye edildi.

Meteoroloji uzmanları Bursa, Eskişehir, Bilecik ve Kütahya’da yaşayan kişileri uyardı. Yarın öğlen saatlerinde başlayacak olan fırtınanın oldukça güçlü olması bekleniyor. Gece yarısına kadar devam edecek olan fırtına için vatandaşların önlem almaları tavsiye edildi. Gece vakitlerine kadar güçlü bir fırtınanın Bursa, Eskişehir, Bilecik ve Kütahya üzerinde hakimiyet kurması bekleniyor. Vatandaşların yaşanacak fırtına için gerekli önlemlerini öncesinde almaları tavsiye ediliyor.

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü hava şartlarına göre açıklamada bulundu. Uzmanların yaptığı açıklamaya göre 4 farklı şehirde fırtına bekleniyor. Özellikle Eskişehir, Bursa, Bilecik ve Kütahya şehirlerinde yaşayan vatandaşların şiddetli rüzgara karşı önlem alması gerektiği vurgulandı. Şiddetli fırtına esnasında rüzgarın beklenen azami hızı 62 kilometre olurken, ulaşması beklenen en yüksek hızın da 88 kilometre olması öngörülüyor. Kısa zamanlı olarak devam olan fırtınanın şiddetinin, şehirlerdeki her noktada hissedileceği de yapılan açıklamalar arasında yer alıyor. Fırtınanın aralıklarla ve kısa zamanlı olarak şehirler üzerinde etkili olması bekleniyor.

Eskişehir, Bursa, Bilecik ve Kütahya’da yaşayanlar dikkat!

Meteoroloji uzmanları tarafından dört il için fırtına uyarısında bulunuldu. Bu dört şehirde yaşayan kişilerin fırtına için önlemlerini alması gerektiği tavsiye edildi. Özellikle şehrin yüksek kesimlerinde etkili olacak olan fırtına için vatandaşların önlem alması gerekiyor.

Kısa ama güçlü bir şekilde olacak olan fırtına için özellikle yüksek kesimlerde yaşayan kişiler uyarılıyor. Eskişehir, Bursa, Bilecik ve Kütahya’da yaşayan vatandaşların çatı uçması, ulaşımda güçlük, direklerin ya da ağaçların devrilmesi gibi problemlere karşı önlem almaları gerekiyor. Fırtınalı günlerde en çok yaşanan sorunlardan birisi olan soba gazından zehirlenmelere de dikkat edilmesi konusunda uyarı yapıldı. Yarın içerisinde devam edecek olan fırtına için halkın tedbirli olması ve fırtınadan etkilenmemesi bekleniyor. Fırtına esnasında yaşanabilecek ulaşım aksaklıkları ve çatı uçması gibi durumlar için de kişilerin dikkatli olması isteniyor.