Balık yediden yetmişe herkesin tüketmesi gereken bir besindir. Omega 3 açısından faydalı balık haftada en az 2 gün tüketilmeli. Kalp damar sorunlarına karşı koruyucu etkisinin yanı sıra çocuklarda zeka gelişimine de katkısı büyüktür. Hem çocuklar için hem de yetişkinlerin beslenme listesinde mutlaka yer alması gereken balık iyi bir besin kaynağıdır.  Her balığın farklı bir mevsimi vardır. Doğru zamanda tüketilen balık hem lezzetli hem de besin değeri açısından bir çok vitamini ve minerali sağlar. Balığın mevsiminde tüketimi ne kadar önemliyse nasıl pişireleceği de bir okadar önemli. Balığın nasıl pişirileceği veya hangi pişirme tekniklerinin balığı daha lezzetli yapacağını bilmek önemli. 

Hangi balık nasıl pişirilir? 

Balık pişirmenin en önemli püf noktası proteinini kaybetmeden pişirebilmektir. Bazı balık çeşitleri, ızgarada pişirilirken bazıları fırında ya da tavada pişirilmesi gerekir. Pişirme teknikleri balığı lezzetli hale getiren püf noktalarından biri. 

Fırında balık nasıl pişirilir? 

Fırında balık, en çok tercih edilen pişirme yöntemlerden biridir. Eğer fırında balık yapmak istiyorsanız zeytinyağı ve limon marinasyonunda bekletmek gerekiyor. Terbiyelenmesi balığı daha da lezzetlendirecektir. Marinasyona bir tutam kekik ya da birkaç defne yaprağı koymak balığı daha da lezzetli hale getirecektir. Defne yaprağı ve kekiği pişirirken de kullanmalısınız. 200 derecede ısıtılmış fırında, marine edilmiş balık bir tepsiye dizilip pişirilir. Dilimlenmiş palamut, çipura, levrek, lüfer ve hamsi bu pişirme yöntemini kullandığınızda lezzetli olacaktır. 

Izgarada balık nasıl pişirilir? Hangi balıkların ızgarası yapılır?  

Eğer ızgarada balık yapmak istiyorsanız iri ve yağlı balık seçmeniz gerekiyor. Hem balığın parçalanıp dağılmaması hem de besin değerinin kaybolmaması için iri balıklar bu pişirme tekniğine daha uygun olacaktır. Balıkları bütün olarak pişirmek istiyorsanız balığınızın üstünden ve altından çentik atın. Izgarada pişirme, beyaz ya da siyah etli balıklar mevsiminde tercih edildiğinde oldukça faydalı bir yöntemdir. Balıklar ızgaraya atılmadan önce mutlaka yağlanmalı. Aksi taktirde balığınız ızgaraya yapışarak dağılabilir. Izgara veya mangalda balık pişirmek için en önemli püf noktası ateşin çok harlı olmamasıdır. Balıklar harlı ateşten belli bir mesafede pişirilmelidir.