Deniz Açık, AA | Mahmudiye

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ile Mahmudiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokol çerçevesinde, Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, ESOGÜ Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları tarafından verilen teorik ve uygulamalı eğitimleri yerinde alıyor.

Mahmudiye ilçesinde bulunan Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı ile veteriner sağlığı bölümlerinde öğrenim gören 10 ve 11. sınıf öğrencilerinin, teorik eğitimin yanında uygulamalı eğitim almaları ihtiyacı ortaya çıktı.

Bunun üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ESOGÜ arasında imzalanan protokol çerçevesinde, 10. ve 11. sınıflardaki 102 öğrenci, ESOGÜ Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksekokulunun Uygulamalı Eğitim ve Atlı Terapi Merkezi'nde eğitim almaya başladı.

"ESOGÜ mesleki eğitim için üzerine düşeni yapıyor"

ESOGÜ Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hakan Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesindeki hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı alanı ile veteriner sağlığı bölümünün öğretmen ihtiyacı bulunması üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile proje ortaya çıkarttıklarını vurguladı.

Lisede öğrencilerinin ihtiyaçlarını karşılamak için bir program oluşturduklarını anlatan Çalışkan, "Bu program dahilinde lise yönetimi de önemli katkılar sağlıyor. Bizim öğretim elemanlarımız lisede teorik eğitim veriyor. Daha sonra öğrenciler buraya gelip uygulamalı eğitim alıyor. Mesleki eğitimi önemsemek ve bu eğitimin ihtiyaçlarını karşılamak konusunda ESOGÜ üzerine düşeni yapmaya çalışıyor. Lisedeki öğrencilerimiz şimdiden üniversite eğitim alıyor. Bizlere çok çabuk uyum gösterdiler." diye konuştu.

"Eğitimlerin faydalı olduğu görülüyor"

Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Cemil Aşır da okullarının tarım ve hayvancılık alanında eğitim verdiğini kaydetti. 10. ve 11. sınıf öğrencilerinin, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı alanı ile veteriner sağlığı dallarında eğitim aldığının altını çizen Aşır, "Mahmudiye ilçesindeki ESOGÜ Atçılık Meslek Yüksekokulundaki öğretim görevlileri hem okulumuza gelerek hem de Atlı Terapi Merkezi'nde eğitim veriyorlar. Eğitimlerin faydalı olduğu görülüyor. Öğrencilerin derslerini yerinde görerek yapmasını önemsiyoruz." ifadelerini kullandı.

Okulun öğretmenlerinden Gülhan Ançı ise öğrencilerinin gelecekte görecekleri eğitimi şimdiden almaya başladığını söyledi.

Öğrencilerinin hayvanlarla birebir eğitim aldığına değinen Ançı, "Şu anki ortamdan çok memnunuz. Buradaki eğitimler devam edecek. Teorik eğitim uygulamalı olarak görüyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Öğrencilerden Osman Özkara da liseyi bitirdikten sonra ESOGÜ Mahmudiye Atçılık Yüksekokulunda üniversite eğitimi almak istediğini anlattı.

Bu yıl şubat ayında hayatını kaybeden Safkan Arap Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Başkanı Remazan Kaya'nın yeğeni 10. sınıf öğrencisi Berfin Ataş ise ailesinin atçılıkla uğraştığını belirterek, ESOGÜ'de aldığı eğitimin ardından at antrenörü olmak isteğini ifade etti.