Dünyanın farklı ülkelerinden pek çok akademisyenin ve üç gün sürecek olan sempozyumun açılış konuşmalarını Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Temizel, İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülend Aydın Ertekin, Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Erkan Yüksel ve Sempozyum Eş Başkanlarından Prof. Dr. Serra Görpe gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Temizel: “Her yaştan insana eğitim olanağı”

Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve Amerika Birleşik Devletleri’nden University of Texas Austin iş birliğiyle bu yıl 19’uncusu gerçekleştirilen ve sosyal medyadan gazeteciliğe, halkla ilişkilerden sinema televizyona pek çok alanda güncel gelişmelerin tartışıldığı sempozyumun açılışında konuşan Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Temizel, sempozyumun uzun soluklu oluşuna değindi. “Doğuşuna tanık olduğumuz, gözlemlediğimiz ve yirminci yaşının arifesinde olan çok az organizasyon vardır. CIM de bunlardan biri. Bir akademik organizasyonu oluşturmak ve sürdürmek de oldukça kıymetli ve zor. Dolayısıyla emeği geçen tüm ekibe çok teşekkür ediyorum.” diyen Prof. Dr. Temizel, Anadolu Üniversitesinin dünyanın hemen her yerinde, her yaştan insana eğitim olanağı sunan yapısının altını çizdiği konuşmasında İletişim Bilimleri Fakültesinin bu misyona sunduğu katkının ve öneminin yadsınamaz olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Ertekin: “İyi niyetle sadece bilime katkı sağlıyoruz”

Bugüne kadar gerçekleştirilen CIM sempozyumlarında binden fazla bildirinin alana katkı sunduğunu belirten İBF Dekanı Prof. Dr. Bülend Aydın Ertekin, “Bundan sonra da temel iyi niyeti sadece bilime katkı sağlamak olan CIM’in devamı, aynı hassasiyeti gösteren bilim insanlarının katkılarıyla sürecektir.” diye konuştu. Hem akademisyenler hem de kurumlar arasında dostluklar kurulmasını da sağlayan sempozyumun gerçekleştirilmesinde katkısı olan başta Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerini sunan Prof. Dr. Ertekin, sempozyumun verimli geçmesini dileyerek sözlerine son verdi.

“Uluslararası iletişim köprüsü”

Konuşmasına “Bugün dünyanın karşı karşıya bulunduğu en önemli sorun sizce nedir?” sorusuyla başlayan Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Erkan Yüksel, kendi yanıtının “iletişim” olduğunu belirtti. Dünyada hangi sorun ele alınırsa alınsın altında iletişim eksikliğinin yattığına işaret eden Prof. Dr. Yüksel, “Öğretmen ile öğrenci, hekim ile hasta, ailede anne, baba ve çocuk iletişim kuramazsa sorunlara birlikte çözüm üretebilme kapasitemizin bir adım öteye gitmesi mümkün olmaz.” diye konuştu. İnsan insana iletişimin önemini vurgulayan Prof. Dr. Yüksel, “Biz 19 yıldır uluslararası iletişim köprüsü kurmaya çalıştığımız bu sempozyumda birbirimizi anlamaya, anlaşılmaya ve anlaşmaya çalışıyoruz. Bu köprüyü kurmada emeği geçen bütün hocalarıma teşekkür etmek istiyorum” dedi. Küresel salgının ardından ilk kez bir araya gelmenin heyecanını da yaşadıklarını belirten Yüksel, “Bırakacağın en iyi miras, senin ismini taşıyan bir bina veya bir mücevher parçası değildir. Senin varlığından, mutluluğundan ve pozitif davranışlarından etkilenmiş bir dünya bırakabilmektir. İnsan insana daha iyi iletişim kurup daha iyi ilişkiler yaşayabildiğimiz güzel bir sempozyum diliyorum.” sözleriyle konuşmasını noktaladı.

“Akademisyenleri bir araya getiriyor”

Sempozyumun açılışına katılamadığı için gönderdiği mektup okunan sempozyum kurucu eş başkanı Prof. Dr. Serra Görpe ise uluslararası bir sempozyum organizasyonunu oluşturmanın ve uzun yıllar yürütebilmenin ciddi bir emek istediğini kaydetti.  Her yıl alınan geri dönüşlerle güncellenen ve büyüyen CIM’in önemli bir bağlantı oluşturma olanağı yarattığını ve akademisyenleri bir araya getirdiğini belirten Prof. Dr. Görpe, Anadolu Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyon için emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Youtube üzerinden canlı izlenebiliyor

Davetli konuşmacıları arasında Bahçeşehir Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ali Atıf Bir, Amerika Birleşik Devletleri’nden Prof. Dr. Nicholas Cull, Don Winslow Stacks, Prof. Dr. Cihristina Ogan, Prof. Dr. David H. Weaver, Prof. Dr. Sahar Khamis, Birleşik Arap Emirlikleri’nden Dr. Noela Michael, İngiltere’den Dr. Anastasios Theofilpu, İspanya’dan Dr. Elisa García-Mingo, Malezya’dan Doç. Dr. Juliana Abdul Wahab, Yunanistan’dan Dr. Nikos Panagiotou’nun yer aldığı, yüz yüze ve çevrim içi gerçekleştirilen sempozyum hakkındaki bilgilere cimsymposium.org İnternet sitesinden, canlı yayınlara ise youtube.com/cimsymposium adresi üzerinden ulaşılabiliyor.