Olay, 28 Aralık 2016 tarihinde Eskişehir'in İnönü ilçesinde meydana geldi. İlçede hayvancılık ve mandıracılık yapan Nilüfer Şenkaya ile annesi Ülfet Şenkaya, 2 katlı bahçeli evlerinin arka kısmından pencere camını kırıp içeri giren saldırganlar tarafından öldüresiye dövüldü. Anne ve kızı, ertesi gün evlerinde hareketsiz halde yatarken bulunup hastaneye kaldırıldı. Tedaviye alınan Ülfet Şenkaya ile kızı Nilüfer Şenkaya, kurtarılamadı.

BOZÜYÜK'TE MAHKEMECE TUTUKLANDILAR: Polis ekipleri, olayla ilgili olarak Ayhan Ş. ile arkadaşı İsa T.'yi yakalayarak gözaltına aldı. Şüpheliler ifadelerinde evden 60 lira aldıklarını, tıraş olup, bira ve şarap içtiklerini söyledi. Ayhan Ş. ve İsa T, İnönü ilçesinin adli yönden bağlı olduğu Bilecik'in Bozüyük ilçesinde çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

PİŞMAN OLDUĞUNU SÖYLEDİ: Haklarında Bilecik Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan İsa T. ile Ayhan Ş. son kez hakim karşısına çıktı. Sanıklardan İsa T. hakkında yapılan suçlamalarla ilgili yeterli delilin olmadığını öne sürdü. İsa T.'nin avukatı da mahkeme heyetinden müvekkilinin akli dengesinin yerinde olmadığını, bu nedenle rapor alınmasını istedi. Diğer tutuklu sanık Ayhan Ş. ise olay nedeniyle pişman olduğunu söyledi.

'ADALET YERİNİ BULDU': Mahkeme heyeti, sanık İsa T'nin avukatının rapor alınması isteğini kabul etmedi. Heyet, sanıklar İsa T. ile Ayhan Ş.'yi, Ülfet Şenkaya ve kızı Nilüfer Şenkaya'yı öldürmek suçundan ikişer kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti ayrıca iki sanığa gasp ve mala zarar vermek suçundan da 14'er yıl hapis cezası verdi. Duruşma sonrası, öldürülen Ülfet Şenkaya'nın kızı Gülfer Çetiner, gazetecilere adaletin yerini bulduğunu söyledi.

Olayın geçmişi

Olay Aralık ayının sonunda İnönü ilçesinde yaşanmıştı. Atatürk Caddesi üzerinde bulunan ikametlerinde anne ve kız, hayvancılık yaparak geçimlerini sağlıyorlardı. İddialara göre; daha önce de kendilerini gasp ettikleri iddia edilen Ayhan Ş. ve İsa T. , anne ve kızının bulunduğu ikamete girerek para almaya çalışmı, olayın tartışmaya dönüşmesiyle gaspçılar anne ve kızını darp ederek ağır yaralamışlardı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşam mücadelesi veren anne ve kızdan, 86 yaşındaki anne Ülfet Şenkaya olaydan 4 gün sonra hayatını kaybetmişti. Emekli öğretmen olan 64 yaşındaki kızı Nilüfer Şenkaya da, dün hayatını kaybetti. Bugün İnönü ilçesinde bulunan Çarşı Camii'nde öğlen namazına müteakip cenaze namazı kılınan Nilüfer Şenkaya, Yenice Mahallesi mezarlığında annesinin yanına defnedildi. 

Kardeşimin ödülü bu mu olmalıydı? 

Cenaze namazı öncesi Nilüfer Şenkaya'nın yakınları sinir krizi geçirken, kendisi gibi öğretmen olan ablası 66 yaşındaki Gülfer Çetiner, suçluların en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Acılı abla, "Kadınların yalnız yaşayabileceğini artık söylesinler. Bunların affedilmesini istemiyorum ben. Başka Nilüferler gitmesin, başka İnönülerde yaşanmasın bu olaylar. İnönümüz tertemizdi, pırıl pırıldı. Neden kirlendi? Aileleri de, anne ve babaları da cezalandırılsın. Çocuklarına terbiye veremiyorlar. Neden çocuklarını takip etmiyorlar? Benim kardeşim doktorundan mühendisine kadar birçok insan yetiştirdi. Ödülü bu mu olmalıydı?" dedi. 

'BİRA VE ŞARAP ALIP İÇTİK': Öte yandan gözaltına alınan şüpheliler, ifadelerinde, evden 60 lira aldıklarını, bununla berberde tıraş olduklarını, kalan parayla da kendilerine bira ve şarap alıp içtiklerini söylemişlerdi. Cinsel taciz, yaralama, hırsızlık ve uyuşturucudan 11 suç kaydı bulunan Ayhan Ş. ile yaralama olaylarından 2 suç kaydı bulunan İsa T., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.