Sünnet şöleni Yeşil Cami'de başladı. Şölende, İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, İnönü Kaymakamı Mustafa Taş, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Yalçın, Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın, Sivrihisar Belediye Başkanı Hamdi Yüzügüllü, Tepebaşı Kadın Kolları Başkanı Neşe Karademir, İnönü İlçe Başkanı Hasan Kırıkçı ve çok sayıda vatandaş bulunuyordu.

İNÖNÜ’NÜN VEKİLİ 

Şölende konuşan İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, çocukları ve ailelerini tebrik ettikten sonra; “'Bizler geçmişten geleceğe köprüyüz. Bize düşen geleneklerimizi, unutulmaya yüz tutmuş göreneklerimizi yaşatmak. Bizler köprü vazifesi görerek bunları geleceğe aktarıyoruz. Bakanımızın katkılarıyla Kültür Bakanlığı'ndan belediye binamızı yenileme talebinde bulunduk. Bir milyon bütçe ayrılarak ve 6 ay içerisinde yeni belediye binamızı kazandırdılar. Bakanımızın 2015 yılındaki ziyaretlerinde, yeni okullara ve dersliklere ihtiyacımız olduğunu ilettik. Zemin etütleri bitti. Kümbet Yeniköy'de ilkokul çalışmaları başladı. Önümüzdeki yıl ayrılan 17 milyonluk bütçe ile meslek lisesi ve kapalı spor salonu inşaatları başlayacak. Sayın Günay, izniniz olursa size şöyle hitap etmek istiyorum: İnönü Milletvekili. Sayın Günay'ın kapısı 4,5 yıldır bize hiçbir zaman kapanmadı. Bir cümle var, nerede bir şehit varsa orası cennet vatandır. Cennet toplumumuzda yapmış olduğumuz çalışmalardan dolayı ilçe halkım ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Belediyemizin kuruluş tarihi 1884. 1884'den bu yana ilçemize bu kadar hizmet ve yatırım yapan başka bir parti oldu mu?  Ak Parti 4,5 yıl içerisinde ilçemize 38 milyonluk yatırımı tamamlamış durumda'' şeklinde konuşarak “Sünnet olan çocukların daha güzel günlerini görmeyi temenni ediyorum." dedi.

“DURMAYACAĞIZ, YORULMAYACAĞIZ”

İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt’un teşekkürüne karşılık olarak AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, “İlçelerimizin benim için ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuz. İnönü ilçemizin potansiyellerini açığa çıkarmak için birçok çalışmalar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Bu bizim görevimiz ve bu uğurda kapım sizlere her zaman açık. Bakanımızın destekleriyle İnönü için, Eskişehir için, durmadan ve yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz.” dedi. 

KIZ KARDEŞLER DE UNUTULMADI 

Şölende konuşan AK Parti Eskişehir Milletvekili ve Eski Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Başkan Kadir Bozkurt’un sünnet olan çocukların yanında kız kardeşlerine de hediye verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Başkanımıza bu güzel organizasyon için çok teşekkür ediyorum. Sünnet olan çocuklarımızın yanı sıra onların kız kardeşlerine de hediye verdiği için ayrıca teşekkür ediyorum. Herkesi hürmetle ve muhabbetle selamlıyorum” dedi.

"ALLAH DAMATLIKLARINI DA GÖSTERSİN"

AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay da "Çocuklarımızı ve değerli ailelerini tebrik ediyorum. Allah damatlıklarını da göstersin. Bu güzel organizasyon için Başkan Kadir Bozkurt ve ekibini kutluyor, teşekkürlerimi iletiyorum" dedi. Konuşmaların ardından protokol mensupları tarafından takıları takılan çocuklar daha sonra aileleriyle birlikte Vosbağa Kulübü üyelerinin her yıl ilçeye renk katan vosvoslarına binerek konvoy turu attılar.