Prof. Dr. Günay, kazı ekibinden detaylı bilgiler aldı. Kazı evini ziyaret ederek buluntuları da inceleyen Prof. Dr. Günay ekibin gayreti ve özverisinden dolayı teşekkür etti. Prof. Dr. Günay konu ile ilgili, "Topraklarımızda 8000 yıllık bir tarih yatıyor. Bugüne kadar kısa sürede ulaşılan eserler Kanlıtaş Höyüğü’nün tarihi açıdan ne kadar önemli olduğunu gözler önüne seriyor ki burası büyük ölçüde gizemini hala koruyor. Tarihte Anadolu’nun en eski yerleşim, üretim, zanaat, çatışma, ticaret merkezi olduğunun kanıtıdır. İnönü ilçemizde iki tarafı tepelerle çevrili bir ovanın ortasında yer alan Kanlıtaş Höyüğünün Anadolu’da Kuzey Batı ve Orta Anadolu için önemli bir yerleşim metkezi olduğu düşünülmektedir. Ayrıca en dikkat çekici buluntular arasında bir adet kıyıcı satır, bir adet satır, bir adet levallois çekirdek ve bir adette çift kenar kazıyıcı yer almaktadır. Bu buluntular Alt ve Orta Paleolitik Dönemi yansıtması itibariyle Eskişehir’in ilk ve en eski insan izlerinin kanıtıdır. Eskişehir’imizin İnönü ilçesindeki bu tarihi höyük aynı zamanda çok büyük bir tarihi bir fırsat. Burası tarih ve kültür turizmi anlamında inanılmaz bir potansiyel taşıyor. İnsanlık tarihi hakkında adeta geçmişe ışık tutuyor. Bu potansiyeli açığa çıkarmak, bu fırsatı değerlendirmek için elimizden ne geliyorsa yapmalıyız" dedi.

Prof. Dr. Günay Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Umut Türkcan başkanlığındaki kazı ekibi ile sohbet etti. Günay kazı ekibine teşekkürlerini iletirken, ‘’Bu tarihin gün yüzüne çıkmasında ciddi bir emek söz konusu. Doç. Dr. Ali Umut Türkcan başkanlığındaki ekip 2009 tarihinden itibaren adeta iğneyle kuyu kazıyorlar. 15 yaşındaki bir insana ait olduğu değerlendirilen 7 bin 500 yıllık mezarın bulunması, 8 bin yıl önceye ait bölgede kırmızı ve sarı boya üretiminin yapılması arkeolojik açıdan çok değerli bulgular, hocamız detaylı sunumunda tüm bulguları ve ne anlama geldiğini paylaştı.  Ülkemizin çeşitli üniversitelerinden gelen öğrencilerimizin de bu kazıda çalışması ayrıca beni mutlu etti. Bu kazıların ne kadar zahmetli ve sabır isteyen bir işlem olduğunu çok iyi biliyorum. Bir Eskişehirli olarak, ilçemize, ilimize ve ülkemize değer katacak bu çalışmadaki özverili çalışmalarınız için sizlere teşekkür ederim. Ayrıca bu çalışmalara destek veren kurum ve kuruluşlarımıza da teşekkür ediyorum. Başta Anadolu Üniversitesi ve İnönü Belediye Başkanımız Kadir Bozkurt’a da destekleri için teşekkürler" şeklinde açıklamada bulundu.

Günay ayrıca Kanlıtaş Höyük’ü ile alakalı bir sunum da dinledi. Höyüğün teknik açıdan anlatıldığı sunumda notlar alan Günay, bu buluntunun uluslararası tanıtımının önemine dikkat çekti.