Acil sağlık çalışanlarının ve ambulansın soğuktan korunması amacıyla yapılan garajın mühürlenmesinin kabul edilemez olduğunu ifade eden CHP İnönü İlçe Başkanı Hüseyin Demirci, “İddialara göre ambulans araç garajı Belediye Başkanının talimatı ile mühürlenmiş. Bizleri şaşırtan, garaj aylardır yapım aşamasındayken kimsenin sesi çıkmayıp seçim bittikten ve garaj tamamlandığında kapısına birden mühür vurulmasıdır. Madem garaj kanunlara aykırı yapılıyordu neden aylardır müdahalede bulunulmadı? Neden garajın mühürlenmesi için yapımının bitmesi beklendi?” dedi. 

Demirci, ortaya konulan davranışın hem kamu kaynaklarının israfı hem sağlık çalışanlarının çalışma ortamının bozulması hem de kamu sağlığının tehlikeye atılmak olduğunu ifade etti. 

Demirci, “Sağlık Ocağının bahçesi içine yapılan garaj, eğer kaçak yapıldıysa neden bu kadar zaman beklendi? Burada ciddi bir kamu israfına göz yumulduğu da görülüyor. Garajın hangi amaçla yapıldığı, neye hizmet edeceği açıkça belli. Kışın kar ve buzdan korunarak acil vakalara zamanında müdahale etmek amacıyla ambulansın park edeceği ve sağlık çalışanlarının soğuktan korunacağı ortadadır.Bu garajın mühürlenme amacını anlamamız asla mümkün değildir. Belediye tarafından vatandaşa yıllardır yapılan zulüm artık ilçemizdeki sağlık kuruluşuna da yansımıştır.” diye konuştu.