Günay öncelikle, pandemi sürecinde ilçelerde önemli görev üstlenen kurum ve kuruluşların başında gelen Kaymakamlık ve Belediyeyi ziyaret etti. İnönü Kaymakamı Burak Çimşir’i ziyaret eden Günay ilçede pandemi döneminde kaymakamlık nezdinde yapılan yardım ve desteklerle ilgili bilgi aldı. Aynı zamanda Vefa Destek Gruplarında çalışan kişiler adına Kaymakam Çimşir’e teşekkür etti.

PROJELERİ YERİNDE İNCELEDİ: İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt’u da makamında ziyaret eden Günay ilçe hakkında Başkandan devam eden projeler hakkında detaylı bilgiler aldı. Bilgi verilen projeleri yerinde inceleyen Günay ve Kadir Bozkurt’a Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Temel ve Eskişehir Orman İşletme Müdürü Doğan Kiras eşlik etti. 

8000 FİDAN NEFES OLACAK: Günay, Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü’ nün çalışmalarıyla oluşan İnönü Bal Orman Ağaçlandırma Projesi kapsamında 2020 yılında saha revize edilerek 8000 adet fidan dikimi yapılması planlanan alanı da ziyaret etti. Ziyaret esnasında Bölge Müdürü, Belediye Başkanı ve Prof. Dr. Günay ilk ıhlamur ağacını beraber diktiler. Günay, "Pandemi sürecinde inşallah tüm insanlık olarak doğanın değerinin farkına varmışızdır, çünkü evlerde kaldığımız süreç boyunca hasret kaldığımız şeylerin en başında doğa geldi. Bugün burada ektiğimiz fidanlar doğaya nefes olacak" dedi. 

HİZMETE YÖNELİK İŞBİRLİĞİ: Günay ayrıca "Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğümüzce Orköy kapsamında 2020 yılında Esnemez, Dereyalak, Yörükyayla ve Dutluca mahallemizden 12 aileye hayvancılık kredisi kullandırılmıştır. Yine Belediye Başkanlığı ile Orman İşletme işbirliği ile toplam 15 bin ceviz ve 5 bin badem fidanı İnönülü hemşehrilerimize ücretsiz dağıtılmıştır. Kurumlarımız arasındaki hemşerilerimize hizmete yönelik işbirliği ve koordinasyon için çok güzel bir örnek. Ben çalışmalarından dolayı hem Belediye Başkanımız Kadir Bozkurt’a hem de Orman Bölge Müdürümüz Recep Temel ile Orman İşletme Müdürümüz Doğan Kiras nezdinde tüm emeği geçenlere hemşerilerim adına teşekkür ediyorum" şeklinde açıklamada bulundu.