AK Parti iktidarından önce Türkiye’de bir kriz ortamı olduğunu hatırlatan Ulupınar, “2002 yılından yani AK Parti iktidarından önce yoksulluk, yolsuzluk, yasaklar milleti bunaltmıştı. Yüksek enflasyon ve ekonomik kriz nedeniyle halk yoksullaşmıştı. Yolsuzluk ve rüşvet ciddi boyutlara ulaşmıştı” dedi. 

16 yılın sonunda daha kötü noktalara gelindiğini aktaran Ulupınar, “Bizde arkadaşlarımızla ‘Artık yeter’ diyerek elimizi taşın altına koyduk ve şimdi İYİ Parti’den aday adaylığımızı açıklıyoruz. Ülkemizin birikmiş problemlerine, istişare ile ortak aklı harekete geçirerek gerçek ve sürdürülebilir çözümler bulmak için görev verildiği takdirde Eskişehir’de yıllardır ticaret ve sanayici kimliğimle güzel şehrimizin Ankara’daki temsilcisi olmak istiyorum. Bu şehrin sorunlarını ve çözüm yollarını biliyor, bu sorunların çözümü konusunda gece gündüz demeden gayret göstereceğimi şimdiden taahhüt ediyorum. Eskişehir iyi olacak” diye konuştu. 

Yalçın Ulupınar kimdir?

2 Temmuz 1956 yılında Eskişehir’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Eskişehir’de tamamlayan Ulupınar,  İstanbul Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi Elektirk Bölümü’nden 1978 yılında mezun oldu. Üniversite eğitiminin ardından Milli Eğitim Bakanlığı bursu ile Almanya’ya yüksek lisans öğrenimi için gitti. Yalçın Ulupınar,  yüksek lisans eğitimini tamamlamadan Almanya’da iş hayatına atıldı. Dört yıl Almanya’da çalışan Ulupınar daha sonra Eskişehir’e dönerek aile şirketi Arı Yemek’te çalışmaya başladı. 1999-2008 yılları arasında Eskişehir Sanayi Odası Meclis üyeliği yapan Yalçın Ulupınar, 2004 yılında Eskişehir Sanayi Odası başkan adayı oldu. Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Arı Yemek, ve Taşbaşı Mevkii’ndeki Arı Çiftliğinin sahibi olan Yalçın Ulupınar evli ve iki çocuk babası.