Eskişehir’in sanayileşen bir şehir olduğunu, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesinin 34 milyon m2 büyüklüğü ile Türkiye’nin 2. Büyük OSB’si olarak, 920 üyesi, 8,5 milyar Dolar cirosu, 3,5 milyar Dolar ihracatı, 70 bin çalışanı yüzde 115 dış ticaret fazlası, 23 Ar-Ge ve tasarım merkezi ile Türkiye’nin önemli bir sanayi merkezi ile Türkiye’nin önemli bir sanayi merkezi olduğuna dikkat çeken Kabukcuoğlu "Eskişehir sanayicileri, kendi aralarında yaptıkları anket ile beklentilerini ortaya koydular. EYT'nin sanayicilerimize yükleyeceği bir takım sorunlar vardır. Eskişehir’de 15 bin çalışan etkilenecektir. Hükümetin, işçilerin çalışmasını tercih edecekleri, bir çalışma planı ortaya koymasını bekliyorlar. Finansmana ulaşmada kısıtlılık, nakit akışındaki sıkışıklık için çözüm bekliyorlar. Kayıt dışı çalışmaya meydan verilmemesini istiyorlar. Sanayicilerin yüzde 72’si Eximbank ve diğer finans kaynaklarına ulaşamıyorlar. Yıl sonuna doğru nakit akışı azalmıştır. Birçok sektörde vadeli satışlar kalkmıştır. Sermaye şirketlerinde bir önceki yıla oranla yüzde 70 kapanmaya gidilmiştir. Eskişehir sanayicileri, bankacılık sektöründen destek ve teşvik beklemektedir. Acil KGF paketine ihtiyaç duyuyorlar. Politika faizinin yüzde 9 bankacılık faizinin yüzde 35 olduğu ortamda, özellikle yatırım yapacak firmalar kolaylık bekliyor. Yüksek enflasyonist ortam aşırı vergi yaratıyor. Enflasyon muhasebesi ve enflasyonist belirsizlikten kurtulmak istiyorlar.” dedi.

"Sanayicilerimizin taleplerine hükümet ilgisiz kalıyor"

Eskişehir OSB Başkanlığı’nın taleplerine hükümet ilgisiz olduğunu söyleyen İYİ Partili Kabukcuoğlu konuşmasına şöyle devam etti;

"Yılbaşından önce müracaatta bulunulan 11 milyon metrekare alan halen OSB olarak ilan edilmemiştir. Kamulaştırma ihaleleri uzun zaman almaktadır. Bazen 4-5 yılı buluyor. İşlemlere başlarken 70 TL/metrekare alan arazinin işlem bittiğinde 170 TL/metrekare ulaşmakta, bu da yatırımcı için gereksiz külfet oluşturmaktadır. Eskişehir OSB ulaşımı için Eskişehir-Ankara yoluna kavşak yapılması talebi dahi yerine getirilmemiştir. Altı üstü karayoluna bir kavşak yapılması. Maalesef hükümetin Eskişehir’e ilgisizliği her boyutta devam ediyor.Eskişehir OSB Başkanlığı, hükümetten ümidi kesince, kendi ihtiyacı olan elemanı yetiştirmek için Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açtı. Başkanlık okulu kendisi finanse ediyor. Hiç olmazsa, öğrenci başına devlet tarafından verilen katkı miktarının makul bir seviyeye getirilmesini bekliyorlar.Eskişehir OSB Başkanlığı’nın hedefi 2030 yılına kadar 50 milyon metrekare alana ulaşmak, 75 bin kişiye yeni iş sahası açmak, 10 milyar Dolar ihracata ulaşmaktır. Hükümetin mum ile aradığı işte istihdam, işte ihracat, işte üretim. Hükümet kendi yapamadıklarını başkasına da yaptırmak istemiyor. Ülkelerine canla başla fedakarhane çalışmalarıyla hizmet veren sanayicilerimizin Allah yardımcısı olsun. İYİ Parti iktidarı tüm ülke sorunlarına çözüm getirecek, iş yapacakların önü açılacaktır. Türkiye sanayicisinin arzu ettiği devlet yardımına İYİ Parti iktidarıyla kavuşacaktır.”