Kabukçuoğlu, milletvekillerinin Ankara’da dahi bir araya gelemediklerini belirterek, “Son zamanlarda milletvekillerinin birlik beraberlik olmadığı, bir araya gelmedikleri söyleniyor, bunda haklı mı vatandaş haklı tabi. Geliyor mu, gelmiyoruz. Genel kurullarda en devamlı katılan birisi olarak söylüyorum, bazı milletvekillerimizi genel kurulda görmek bile mümkün olmuyor. Mutlaka işleri vardır uğraşıyorlardır ama, o ortamda bile buluşamadığınız milletvekilleri ile Eskişehir ortamında ya da Eskişehir siyasetinde bir araya gelmek çok zor oluyor. Bizim partiden bir milletvekili var Eskişehir’de. Çok milletvekili olan partiler için söylüyorum, milletvekillerinin birbiri ile görüşmediği dahi söyleniyor. Böyle midir değil midir tam bilemiyorum ama kamuoyunda bu şekilde yaygın bir kanı var. Önce bunların sağlanması lazım. Milletvekillerinin öncelikle şehrinin sorunları ile ilgilenmesi lazım. Tabi ki ülkesinin sorunları ile ilgilenmesi lazım. Bunun için ne gerekiyorsa yapması lazım. Bir araya gelemeyen, oturamayan, konuşamayan, bir çay içemeyen milletvekilleri varsa hadi bir araya gelinde Eskişehir’in sorunlarını değerlendirin demek artık çok farazi oluyor. Eskişehirlilere burada düşen şudur, durumu değerlendirecekler, yakında en çok 10 ay içerisinde sandık önlerine gelecek. Oylarını verirken de bu kriterleri lütfen dikkate alsınlar sayın hemşerilerimiz. Buna göre davransın karar versinler. Bir daha ki sefere benzer sorunları yaşamayalım” dedi. 

"Dünya sıralamasında bir üniversite olmalı"

Kabukçuoğlu, ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş tarafından çalışmaları başladığı duyurulan Eskişehir Temel Bilimler Üniversitesi ile ilgili olarak ise, “Eskişehir’e bir üniversitenin daha yapılacağını duyduk. Tabi ki yatırım iyi bir şeydir. Sevinç duyulacak bir şeydir ama şu daha güzel bir şey, dünyanın her hangi bir yerindeki vatandaş diyebilmeli ki ‘Türkiye’de şöyle bir üniversite var, ben çocuğumu göndereyim orada eğitim görsün’. Yine anne babalar diyebilme ki dünyanın herhangi bir yerinde oradaki tüm meslektaşlarıyla yarışır, onlar kadar bilgili, onlardan daha bilgili, onlardan daha yetkin insanlar yetişsin. Üniversite deyince üniversitelerden biz bunu anlamalıyız. Sayı arttı, 200 oldu, 300 oldu neye yaradı, lise seviyesinde olursa sen bununla ilgili gerekli planlama yapmazsan 130 bin avukat, 700 bin tane atamayı bekleyen öğretmenin olursa bu çocuk üniversitede okusa ne olur okumasa ne olur” diye konuştu.  

"Pazarcılık yapsın diye mi üniversite okudular?"

Kabukcuoğlu, “Gidin pazarlara orada atanamayan öğretmenler pazarcılık yapıyor. Siz bu insanları pazarcılık yapsınlar diye mi okutuyorsunuz. Önce iyi bir planlama yapmak lazım, milletin gözünü boyamamak lazım. Üniversitenin kalitesini artırmak lazım. Dünyanın ilk 500 üniversitesi arasında bir tane üniversitemiz yok. 2002 yılında 6 tane üniversitemiz vardı şu anda bir tane üniversitemiz yok. Bizde eğitim hizmet deyince anlaşılan sadece sayı. 100 üniversite vardı 200’e getirdik, 20 havaalanı vardı 50’ye getirdik. Havaalanına zarar ettirdikten sonra yapsan ne yapmasan ne. Diğer havaalanlarını çalıştır. Üniversitelerde de eğitimde de buna ağırlık ver. Yükseköğrenim sınavlarına katılımları gördük facia. 90 bin küsürden fazla gencimiz sıfır çekti. Önce bunları eğitmemiz lazım. Eskişehir’ e bir üniversite daha kuralım ama önce şunu yapalım, Eskişehir’de mevcut 3 üniversiteyi dünyanın ilk 500 üniversitesi içerisinde sokalım. Daha iddialıysanız ilk 100’e sokacağız, biz sizden bunu bekliyoruz. Ama bunu yapmak zor. Binayı dikiyorsunuz, içine yeterince öğretim üyesi koymuyorsunuz, bir tane doktora yapmış iki tane doktora yapmış eğitimciyle çocuklara 4 yıl okul bitirtiyorsunuz. Böyle olmaz. Yeterince akademik personel yetişsin. Burada profesörler doçentler olsun ve bu insanlar dünyayı eğitimi bilsinler. Gençlere bir ufuk açılsın ondan sonra diyelim ki Eskişehir’de 3 üniversite vardı, bunlar ilk 500’ün içindeydi yaşa bir tane daha yapılıyor, ilk 500’e bizim bir tane daha üniversitemiz girecek diyelim, biz bununla iftihar edelim. Yoksa bunlar burada okusun, elleri boş çıksın, bir şeye faydası olmasın, çocuklar bedbah, aileler mutsuz bambaşka bir sosyal problem. Bu sosyal problemleri çözmekte ayrı bir problem. Bu hükümetin sonraki hükümetlere bıraktığı büyük bir sosyal sorun” dedi. 

"Sanayinin değil devletin görevi"

Kabukcuoğlu şöyle devam etti;

"AK Parti hükümeti maalesef şimdiye kadar 20 yıl milletin gözünü boyadı. Biz İYİ Parti olarak bu sıkıntının farkındayız. Bu planlamalarımızı ve çözümleri hazırladık. Gençlerin layık olduğu eğitimi vereceğiz. Dünya  çapında insanlar olarak yetiştireceğiz. En başta olması gereken bu. Bizim için sayıdan önce gelen kalitedir. Ara insan gücüne çok önem veriyoruz. Meslek liselerine büyük ağırlık vereceğiz. Gidin bugün sanayiye orada kaynakçı bulamıyorsunuz. İnşaatta terazi tutmayı bilmiyor bu adama siz inşaat yaptırıyorsunuz. Ara insan gücüne yüklenir yetiştirirseniz bu kişiler layıkıyla para kazanırlar, mutlu olurlar memleketin kalkınmasına hizmet ederler. Geçenlerde bir sanayicimizle konuştuk 900 kişi çalışıyor, nasıl karşılıyorsunuz ihtiyacınız olan ara elemanları diye sordum. Biz kurs birimi açtık ne lazımsa yetiştiriyoruz ondan sonra hizmet vermeye başlıyorlar. Kaynakçı, tornacı bu şekilde yetişiyor dedi. Bu sanayicin işi değil bu devletin işi. Bunların hepsinin düzeltilmesi lazım"