Modifiye araçlarla ilgilenen bir grup, Kütahya-Eskişehir karayolu üzerindeki fuar alanında izinsiz gösteri düzenledi.

Çevre illerden, yaklaşık 900 modifiye aracın katıldığı iddia edilen drift gösterilerinin yanı sıra, çeşitli modifiye yarışmaları da düzenlendi. O anlar gösteride bulunan bir kişi tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedilip, sosyal medyada paylaşılırken, görüntülerde maske ve sosyal mesafe kurallarının da hiçe sayıldığı görüldü.

Modifiye araçlı grubun koronavirüs önlemlerini hiçe sayıp, bir araya gelerek gösteri yapmaları Emniyet Müdürlüğü ekiplerini harekete geçirdi. Gösteri görüntülerinin sosyal paylaşım sitelerinin yanı sıra medyada da yer almasının ardından soruşturma başlatıldı. Ekipler, fuarı düzenleyen kişiler hakkında yasal işlem başlatırken, gösterilerde yer alan kişi ve araçların, koronavirüs kapsamında sosyal mesafe ve maske kuralına uyup uymadıklarının tespit edilmesi için mobese ve güvenlik kameraları detaylı inceleme altına alındı.

Öte yandan sosyal medyada yer alan görüntülerde yer alan 16 ADS 38 plakalı aracın sürücüsüne ‘drift’ yapmak suçundan 6 bin 141 lira idari para cezası uygulandı.