Karayolunda yaşanan çökmenin ardından son günlerde Günlüce köyünde yola yakın olan bir evde derin çatlaklar oluşurken bazı evlerin dış sıvalarında çatlama meydana geldi.

Evlerde oluşan çatlaklar, köyde yaşayan vatandaşları tedirgin etti. Bölgede bulunan arazilerde de kayma meydana gelirken 6 evde kaymalar meydana geldi.

Köyde evlerin kenarlarında kayma olmaması için daha önceden yapılan taş duvarların son göçükten sonra yıkıldığı, bazılarının da yıkılmak üzere olduğu belirtildi.

Köy sakinlerinden Ali Bayram, karayolundaki çökmeden sonra evlerde oluşan çatlaklar nedeniyle büyük korku yaşadıklarını söyledi.

Heyelan olmasından endişe ettiklerini ifade eden Bayram, "Devletimizin ilgili kurumlarının köyümüze gelerek inceleme yapmalarını istiyoruz. Geceleri tedirgin şekilde uyuyoruz. Evlerimiz üstümüze çöker diye korkuyoruz." dedi.

20 Şubat'ta Emet ve Tavşanlı ilçeleri arasındaki yapımı geçen yıl tamamlanarak hizmete açılan kara yolu, Günlüce köyü yakınındaki bir bölümünde oluşan çökme nedeniyle ulaşıma kapatılmıştı.

Bölgede yaklaşık 100 metrelik bir alanda yaşanan olayın ardından kara yolunun ortasında yaklaşık 3 metre derinliğinde çukurlar oluşmuştu.

Heyelan nedeniyle yıkılma tehlikesi olan evlerden biri boşaltıldı

Günlüce köyünde geçtiğimiz hafta çöken yoldan dolayı bazı evlerde kayma ve çatlama olmasından dolayı AFAD ekipleri ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı yetkilileri incelemelerde bulundu.

 

Yapılan kontrollerde 68 yaşındaki Hatice Şahin’in evindeki hasarın ciddi boyutta olduğu ve evini boşaltarak oğlunun yanında yaşamaya devam edeceği bildirildi. 

Yapılan incelemelere bazı evlerde çatlakların oluştuğu, evlerin etrafında bulunan istinat duvarlarında kaymalar olduğu, bazı evlerin temellerinde çatlakların oluştuğu tespit edildi.

Bölgede AFAD ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.