Kaza, dün saat 20.30 sıralarında, Tavşanlı- Harmancık kara yolunun Derbent köyü yol ayrımında meydana geldi. Kaza ihbarı üzerine Tavşanlı Bölge Trafik Büro Amirliği'nde görevli polis memuru Serhan Alışkan'ın da aralarında olduğu ekip, bölgeye gitti. Yolda kazayla ilgili ölçüm yapan Alışkan'a, M.Y. yönetimindeki 43 AG 966 plakalı hafif ticari araç çarptı. Metrelerce savrulup, ağır yaralanan Alışkan, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen şehit oldu.

Evli ve 1 çocuk babası Serkan Alışkan'ın acı haberi, Edirne'de yaşayan ailesine verildi. Alışkan'ın Şükrüpaşa Mahallesi'ndeki babaevine dev Türk bayrağı asıldı. Edirne Valisi Ekrem Canalp ve İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt da baba Fahri Alışkan ile anne Emine Alışkan'a taziyede bulundu. Taziye ziyareti sonrası şehit Serhan Alışkan için mevlit okutuldu.

Şehidin babası Fahri Alışkan, oğlunun Kırklareli'nin Babaeski ilçesinden 1,5 yıl önce geçici görevle Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine gönderildiğini söyledi. 2 polis memuru oğlundan 1'ini şehit verdiğini belirten Alışkan, "Çok erken gitti. Evlat sevilir ama benimkiler başkaydı. Yüksek sesle bile bana hiç konuşmamıştı. Çok saygılıydı. Allah kimseye evlat acısını göstermesin" dedi. 

Şehit oğlunun 1 hafta önce izinli olduğunu ve iznini yanında geçirdiği anlatan Alışkan, "Buradan gitti zaten. Yaklaşık 8 aydır Kütahya'da görevliydi. Eşi Babaeski'de öğretmen. Tam ev tuttu, haftaya bayramdan sonra gideceklerdi ama nasip olmadı, gidemediler" diye konuştu.

Şehit polis memuru Serkan Alışkan, Selimiye Camii'nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından Yenişehir Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Göz yaşları sel oldu

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde kaza yerinde yol ölçümü yaparken, hafif ticari aracın çarpması sonucu şehit olan, 21 yıllık polis memuru Serhan Alışkan (46) için İl Emniyet Müdürlüğü önünde uğurlama töreni düzenlendi. Törene Kütahya Valisi Ali Çelik, AK Parti Kütahya milletvekilleri İshak Gazel ve Ceyda Çetin Erenler, MHP Kütahya milletvekili Ahmet Erbaş, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç ve mesai arkadaşlarının yanı sıra eşi Seçil ile kızı Asya (10) Alışkan katıldı.

Seçil Alışkan, törende eşinin tabutuna sarılarak, "Seni almaya geldim. Çok yalnız kaldın burada. Seni hiçbir zaman için bırakmayacağım. Veda et, Kütahya’dan gidiyoruz artık. Ben gelemeden sen geldin Serhan’ım. Götüreceğim onu Edirne’ye, çok istedi ama olmadı” diyerek gözyaşı döktü.

Şehit polis Serhan Alışkan'ın cenazesi, uğurlama töreninin memleketi Edirne’ye gönderildi.

Sürücü adliyeye sevk edildi 

Öte yandan Serhan Alışkan'a çarpan hafif ticari aracın sürücüsü M.Y. ise emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. M.Y.’nin savcılık sorgusunun sürdüğü belirtildi.