Teknoloji ve sanayide meydana gelen gelişmeler dünya genelinde üretimin hızla artmasına yol açmakta. Üretimde meydana gelen bu artış insanlığa büyük oranda fayda sağlasa da üretim sonucu ortaya çıkan atıklar benzer şekilde doğaya ve insanlara zarar vermekte. Bilhassa endüstriyel alanlarda gerçekleştirilen üretim faaliyetleri atık su oluşumunu arttırmakta. Meydana gelen bu atık su oluşumunun zararlarını ortadan kaldırmak için ise arıtma tesisleri devreye girmekte. Libertakimya Atık Su Arıtma Tesisleri bu anlamda üstün hizmet veren öncü firmalar arasında yer alıyor. Endüstriyel faaliyetler sonucunda ortaya çıkan atık suların arıtılmasını sağlayarak doğaya verilecek zararı sıfıra indirmeyi amaçlamakta. Bu anlamda sektörün öncü firmaları arasında yer alan Libertakimya Atık Su Arıtma Tesisleri aynı zamanda içme suyu için de arıtma hizmetleri sunmakta. Profesyonel hizmet anlayışıyla müşteri odaklı çözümler sunan firma ülkemizde öncü konumda yer almakta. 

Atık Su Arıtma Kimyasalları Ne İşe Yarar?

Atık su arıtma kimyasalları endüstriyel faaliyetler sonucunda ortaya çıkan atık suların geri dönüştürülmesinde ya da musluk sularının içme suyuna çevrilmesinde kullanılan kimyasallar maddelerdir. Bu kimyasal maddeler kullanılarak doğaya zarar veren atık suların temizlenmesi amaçlanmaktadır. Atık su arıtma kimyasalları ne işe yarar, kısaca anlatacak olursak şu şekilde açıklayabiliriz:

•    Hipoklorit: Bu madde arıtma işlemi sonrasında dezenfektan olarak kullanılmaktadır. 
•    Demir Üç Klorür: Koagülant maddeler arasında yer alır. Asidik seviyesi yüksektir.
•    Kireç: Koagülasyon ve nötralizasyon işlemleri sırasında kullanılır. Kullanım öncesinde suda çözünmesi sağlanır. 
•    Alüminyum Sülfat: Asidik özelliğe sahip bir maddedir. Kimyasal arıtma işlemlerinde yüksek verimlilik sağlamaktadır. 

Bahsettiğimiz maddelerin yanı sıra çok sayıda atık su arıtma kimyasalları su arıtımında aktif olarak kullanılmaktadır. 

Su Şartlandırma Nedir ve Ne İşe Yarar?

Su şartlandırma işlemi arıtma işlemi gerçekleştirilecek olan suyun kullanım alanına uygun hale getirilmesidir. Bu işlem suyun kullanılması amaçlanan sistemde herhangi bir zarara yol açmasını engellemek amacıyla uygulanan mekanik, kimyasal ve fiziksel işlemlerdir. Bu nedenle endüstriyel su arıtma işlemleri ve içme suyu arıtımı gibi pek çok alanda aktif olarak uygulanmaktadır.