Belediye-İş Sendikası Eskişehir Şubesi ile bir süredir devam eden görüşmelerin ardından anlaşma sağlandı. 2021-2023 yılları arasını kapsayan Toplu İş Sözleşmesi, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, Belediye-İş Eskişehir Şube Başkanı Ahmet Moripek tarafından imzalandı. Mahmudiye Belediye Personel Limited Şirketi kadrosunda yer alan işçileri kapsayan toplu sözleşme ile çalışanların ücret, sosyal hak ve ikramiyelerinde önemli oranda iyileştirmeler yapıldı. Aylık ortalama en düşük ücret 4200 lira, yılda 2 maaş ikramiye ile birlikte 4520 olarak belirlendi.

"Elimizden gelen desteği sonuna kadar vereceğiz"

“Emek en yüce değerdir” anlayışıyla hareket ettiklerini ifade eden Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, bugün olduğu gibi yarında çalışanların her türlü sosyal ve sendika haklarının kazanılması için, elimizden gelen desteği sonuna kadar vereceğiz. Alın terinin, emeğin ve elleri nasır tutan çalışanlarımızın, emeğinin karşılığı asla para ile ödenmez ve ölçülmez. Belediyemizin imkanları gün geçtikçe daha iyiye gitmektedir. Her zaman çalışanlarımızın refah içerisinde yaşaması için ve geleceğimizin teminatı olan çalışanlarımızın çocuklarının geleceği ve istikbali için emekçinin hakkını korumaya devam edeceğiz, önümüzdeki 2 yılı kapsayacak sözleşmenin, işçilerimiz ve aileleri için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum, dedi.

"Yüzde 50’nin üstünde iyileştirilme"

Belediye-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Ahmet Moripek ise, işçilerin alacakları ücretlerin sosyal haklarla yüzde 50’nin üstünde iyileştirildiğine dikkati çekerek, “Tüm Belediye Personel Limited Şirketi personeli olan arkadaşlarımızın aldıkları ücretlerin üstüne yüzde 50’nin üstünde bir iyileştirme yapılarak yeni yılda hayata geçirmiş bulunuyoruz. Başkanımıza, emeği geçen başkan yardımcımıza, bürokratlarımıza ve ilgililere çok teşekkür ediyoruz” dedi.