İYİ Parti Mihalıççık İlçe Başkanı Ahmet Tiryaki ve yönetiminin hazırladığı program doğrultusunda ilçe merkezinde ve Yunus Emre, Yayla, Karaçam, Çardak, Sorgun ve Kayı mahallerinde esnaf, vatandaşlar ve muhtarlarla bir araya gelen Kabukcuoğlu, “Hangi köye, hangi mahalleye gidersek gidelim, kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın sıkıntıları ortak, talepleri ise yıllardır karşılanmıyor. Bir kere en başta köy nüfusumuz gün geçtikçe azalıyor. Hükümet, gençlerimizi köylerde tutacak imkân ve gelir kapısı yaratmıyor. 2002 yılında nüfusumuzun yüzde 34’ü kırsalda yaşıyorken, 2020 yılında bu oran yüzde 8’e gerilemiştir. Yoksulluk ve çaresizliği hükümet eliyle gideremediğiniz bir ortamda haklı olarak vatandaşlarımız kente göçüyor. Pandemide önemi bir kez daha anlaşılan gıda tedariki, gıda da kendi kendine yeterli olmanın koşulu, köylerimizi canlı tutmaktır. Son derece ciddi bir konuda hükümetin gayri ciddi davrandığı 2002 yılından bu yana azalan köy nüfusuyla anlaşılmaktadır” dedi.

"Köylerde geçim teri, çaresizlik var" 

İYİ Parti İlçe başkanlarının hazırlamış olduğu programlar doğrultusunda ilçelerdeki köylere ziyaretlerde bulunduklarını ifade eden Kabukcuoğlu, “2020 yılının kasım ayında Mihalıççık ilçemizin 8 köyüyle başladığımız ziyaretlere bugün 6 köyümüzü ziyaret ederek devam ettik. 12 muhtarımızla, vatandaşlarımızla ve pandemide işleri durma noktasına gelen esnafımızla bir araya gelerek, sıkıntılarını ve taleplerini dinledik, fikir alışverişinde bulunduk. Her yerde bir yoksulluk var, geçim derdi var. İşsizlik büyük bir sorun. Yol, içme ve kullanma suyu, göletlerin keşif aşamasında kalması sonucu tarlalarını sulanamaması, zamlardan dolayı gübre, mazot alınamaması, ortak dertler. Düşünebiliyor musunuz? Toprağı terinle işleyeceksin, aylarca emek vereceksin, ancak ürettiğin soğanı 60 kuruşa bile satamayacaksın. Köyde yaşayan vatandaşlarımızın, emeğinin karşılığını alamadığı, hayat pahalılığı karşında giderek yoksullaştığı bir dönemden geçiyoruz” ifadelerini kullandı.

Sorunlar TBMM'ye taşınacak 

Köy ziyaretlerinde büyük bir ilgi ile karşılandıklarını, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in büyük bir teveccüh gördüğünü söyleyen Kabukcuoğlu, pandemi şartları el verdiği müddetçe ziyaretlerine devam edeceğini, bu ziyaretlerde vatandaşların iletmiş olduğu sıkıntıları, sorunları ve talepleri TBMM gündemine taşıyacağını ve ilgili mercilere ileteceğinin de altını çizdi.