32 yaşında ki Uzan CHP Mihalıççık İlçe Başkanlığına giderek başvuru dosyasını İlçe Başkanı İsmet Taner’e teslim etti. Aday adaylığı başvurusunun ardından açıklamalarda bulunan Uzan, “Doğup büyüdüğüm toprakların dertlerini biliyorum.  Hemşehrilerimin derdine derman olmak için Mihalıççık Belediye Başkanlığı Aday Adaylığımı ilçe başkanlığımıza yapmış bulunmaktayım” dedi.

Suat Uzan kimdir?

1986 tarihinde Eskişehir’de dünyaya gelmiş, ilköğrenimini Mihalıççık ilçesine bağlı Yunusemre’ de tamamlamıştır. 2000 yılı askeri lise sınav ve mülakatlarında başarılı olarak Türk Silahlı Kuvvetlerine katılmıştır. 5 yıl süren askeri eğitimini tamamlamasına müteakip 10 yıl boyunca ülkemizin farklı bölgelerinde görev almıştır. Mecburi hizmet süresinin bitmesiyle 2015 yılında Türk Silahlı Kuvvetlerinden kendi isteği ile istifa ederek ayrılmıştır.

2016 yılında Eskişehir Büyükşehir Belediyesinde devlet memuru olarak görev yapmaya başlamış ve 2019 yerel seçimlerine katılmak için bu görevinden istifa ederek ayrılmıştır.

Türkiye Belediyeler Birliği yükseköğrenim bursunu kazanarak Sakarya Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Siyasal Bilimler Fakültesi, Mahalli İdareler ve Şehircilik Bilim Dalında yüksek lisans derecesi almıştır.

Anadolu Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi ve Milli Eğitim Bakanlığı Özel Maarif Kurumlarından aldığı eğitimlerle “Yönetim ve Organizasyon, Kamu Personeli Özlük Hakları ve İnsan Kaynakları Yönetimi” üzerine uzmanlaşmıştır.

Evlidir, İngilizce bilmektedir ve özel bir eğitim merkezinde yabancı dil öğrenimine devam etmektedir.