Mihalıççık ilçesinde yaşayan 7 emekçi kadın, ilçede kadınlara istihdam alanı yaratılması amacıyla bir araya geldi. İlçede bir kadın kooperatifine ihtiyaç olduğuna karar veren ekip, birçok kadının emeğiyle hazırlanan ürünlerin kooperatif bünyesinde satılması fikrine vardı. Mihalıççık Kadın Kalkınma ve Girişim Kooperatifi ismiyle kurulan kooperatifin kurucuları ilk ziyaretlerini Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum'a yaptı.

İLÇEMİZİN YEREL DEĞERLERİNİ ÖNE ÇIKARACAĞIZ: Mihalıççık Kadın Kooperatifi Başkanı Rümeysa Uysal, "Yedi arkadaşımızla başladığımız kooperatif çalışmalarımızı kısa bir sürede çok sayıda kadının desteği ile alarak tamamladık. Mihalıççık'a bir kadın kooperatifi kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kooperatifimizin öncelikli amacı ilçemizde var olan değerleri öne çıkararak kadınlarımıza istihdam alanı yaratmak ve kendi ekonomik özgürlüklerini sağlamak. Kooperatif bünyesinde çalışacak ve destek veren kadınların tümü ev emekçisi. Kooperatifin kurulmasında bizlere öncülük ederek her türlü desteği sağlayan Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum'a kurucular kurulu olarak çok teşekkür ediyoruz" dedi.

KADIN GİRİŞİMCİLERİN YANINDAYIZ: Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum da “Mihalıççık, Türkiye’nin en güzel yerinde ancak mahrumiyet özelliğine sahip. İlçemizdeki kadınlarımızın ve bölgemizin eksikliklerini çok iyi biliyorum. Bölgede kadın istihdamının artırılması ve kadının daha üretken hale getirilmesi amacıyla kurduğunuz ''Mihalıççık Kadın Kalkınma ve Girişim Kooperatifi'' ilçemize ve tüm kadınlarımıza hayırlı olsun. Girişimci kadınlarımızı tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Mihalıççık Belediyesi olarak kadınların üretimdeki payını artırmak ve ekonomik kazanç elde etmelerini sağlamak için her zaman yanlarında olacağız. Hep birlikte daha çok üreteceğiz” diye konuştu.