Yaşları 9 ile 12 arasında değişen Zeynep Kılıç, Berfu Belek, Yağmur Belek, Ayliz Yaman, Doruk Coşkun, Yaman Efe ve Mehmet Ünlü bu kez lösemili çocuklar için kolları sıvadı.
Site bahçesinde kurdukları tezgâhta ev yapımı limonata, kurabiye, kitaplar, el emeği ürünler ve site bahçesinden topladıkları meyveleri satışa sunan çocuklar, elde ettikleri geliri LÖSEV’ebağışlayacaklarını duyurdular. Gün boyunca hem satış yaptılar hem de çevrelerine löseminin ne olduğunu ve bu hastalıkla mücadele eden çocukların nelere ihtiyaç duyduğunu anlattılar. Etkinlik boyunca duyarlılıklarıyla dikkat çeken çocuklar, ziyaretçilere bağış yapmanın öneminden de bahsetti. Küçük yaşlarına rağmen büyük bir farkındalık sergileyen çocuklar, mahalle sakinlerinden de büyük takdir topladı.
Daha önce sokak hayvanları için mama ve kulübe alımı, SMA hastası çocuklar için destek kampanyaları düzenleyen bu duyarlı grup, yardımseverlikleriyle çevrelerine ilham olmaya devam ediyor. Her biri el birliğiyle hazırladıkları ürünleri satarken, hem eğlendiler hem de önemli bir amaca hizmet etmenin mutluluğunu yaşadılar.
Herkese örnek olacak çalışma…
Ailelerin de destek verdiği bu güzel etkinlik, çocukların sosyal sorumluluk bilinciyle nasıl büyük işler başarabileceğini bir kez daha gösterdi. Zeynep, Berfu, Yağmur, Ayliz, Mehmet, Yaman ve Doruk'un öncülük ettiği bu anlamlı satış, çevredeki diğer çocuklara da örnek olacağa benziyor.