ÖZEL Nevin Bulut Atak | Eskişehir Ekspres

2014 yılında seçildiler. 2018’in Şubatındayız. Bana Büyükşehir Belediyesi’nin ortaya koyduğu bir tane projeyi gösterin. Bir arpa boyu yol mu gitmişler. Tepebaşı Belediyesi aynı şekilde. Odunpazarı Belediyesi bir şeyler yapmaya gayret ediyor var olan Hamamyolu’nu daha da yeşillerini azaltarak farklı bir düzenleme yaptılar. Rahatsızlık verici bir düzenleme yapıldı. Baktığımız zaman belediyeler 2014 yılından 2018 yılına kadar ortaya somut, vatandaşın faydasına olacak, vatandaşın hayatına sıkıntı verecek hiçbir sorun için çözüm üretmediler. Hiçbir şey de yapmadılar. Bundan sonrada yirmi yıldır hiçbir dönüşüm yapmayanlar hayata dokunmamış çözüm bulmamış belediyeler yirmi yıl sonra on beş yıl sonra niye bir şey yapsınlar ki. Yapacak olsalar zaten yaparlardı. Sorunlar çözülmemişse mevcut hala bekliyorsa bu belediyelerin değişip yeni bir dönemin başlaması gerekiyor. Hala 1/5000’lik planların konuşuyorsak yirmi yılın sonunda geldiğimiz nokta ortadadır. 

MHP’li arkadaşlarımızla diyaloglarımız iyi

Geneldeki ittifak yerel seçimlerde de olur mu sizce?

Genel merkezlerimiz çalışmalarını yürütüyor bu konuda. İttifak yasası bununla ilgili hazırlandı meclise sevk edildi. Genel merkezlerimizin yaptığı çalışmalara kanun düzenlemelerine göre yerel seçimlerde bir birliktelik olur mu olmaz mı o gün ki şartlarda genel merkezimizin bilgilendirmesi yönlendirmesine göre çalışmalarımızı yürüteceğiz. Zaten biz burada MHP’li arkadaşlarımızla ülkücü arkadaşlarımızla diyaloglarımız gayet iyi, onlarla istişareli çalışıyoruz. Kongremize de katıldılar kendilerine teşekkür ediyoruz Böyle bir durum olduğunda da biz burada çalışmalarımızı yürütürüz.

Termik santralle ilgili söylenenler yalan

Şehrimizin en önemli gündemi haline gelen termik santral konusunda AK Partili vekillerin açıklama yapmaması sürekli eleştiriliyor, bu konuda düşünceleriniz nelerdir? Termik santral konusunda hangi aşamaya gelindi?

Parti adına açıklamalarımı ben yapıyorum. Niye Ahmet yapmadı Mehmet yapmadı diye sormanın bir alemi yok. AK Parti bununla ilgili görüşlerini açıklıyor. Termik santral siyasi malzeme olarak kullanılıyor. Gerçek manada termik santral değerlendirilmiyor. Termik santrali iş yapmayan belediyeler, 2019 çıkışı olarak kullanmaya çalışıyorlar. Termik santral ile ilgili söylenen şeylerin tümü yalan. Doğru şeyleri söylemiyorlar. Billboardlara asılan resimler var bir tane resim buluyorlar, yalan söyleyerek o resimdeki gibi termik santral olacağını söylüyorlar. Neye göre söylüyorlar bunu her yerde soruyorum. O termik santral Alpu’ya yapılacak termik santral midir, hayır değil. Bunu bir şey yapmayan belediyeler 2019’da acaba vatandaşı termik santralle oyalayarak yol alır mıyız kendi ayıplarımızı örter miyiz diye çaba sarf ediyorlar. Termik santralle ilgili çalışmalar yürütülüyor. Somut şeyler ortaya çıktığında halk çok daha net bilgilendirilecek. Termik santral insanları öldüren kanser yapan perişan eden bir teknolojide yapılmıyor zaten. Termik santraller Avrupa’da da yapılıyor. Türkiye’nin belirli yerlerine de yapılıyor. Yer altı kaynağı varsa. Devlet vatandaşını zehirlemez öldürmez. Tarımı yok etmek için gayret sarf etmez. İnsanları korkutmaya endişeye sevk etmeye gerek yok. Zaten 2018 yılındayız kullanılan teknolojiler belli. İnsan hayatına ve çevreye zarar vermeyecek teknolojiler kullanılıyor. İnsanlarımız endişe etmesin korkmasın belediyelerin uydurdukları yalanlara inanmasınlar. 

Vatandaşı kandırmaya çalışıyorlar

Termik santralle ilgili sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarını ve söylemlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?

STK felan yok bir kişi kendi başına çıkıyor ben sivil toplum kuruluşuyum diyor. Sivil toplum kuruluşu felan yok orada, platform da yok. Bir tane adam çıkıyor ortaya ben sivil toplum kuruluşuyum diyor. Vatandaşı kandırmaya çalışıyor. Topluluk da yok, bireyler var orada. Tamamen siyasi amaçlı. 

Son olarak Eskişehir Ekspres okurları için ne söylemek istersiniz?

Eskişehir gündemi yoğun. Şehir önümüzdeki dönemde 2019 seçimleri döneminde çok daha iyi noktalara gelecek. İnşallah yeni bir dönemin başlangıcını yapacağız 2019’da. 2019’dan sonra şehirdeki mevcut sorunların çok daha rahat çözülebildiğini, insanların bu sorunlarla bu zamana kadar biz niye uğraştık diye soracağı, çok daha ferah ortamlarda, imar sorunlarının çözülmüş, çok daha mutlu güzel mekanlarda yaşayacakları, o dönemin şehir için çok daha güzel olacağını görecekleri bir dönem olacak. Hiç kimse merak etmesin 2019’da yeni bir dönemi başlatacağımıza inansınlar.