ÖZEL Nevin Bulut Atak | Eskişehir Ekspres

AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, 17 Şubat’ta gerçekleştirdikleri il kongresi sonrası Eskişehir Ekspres’e değerlendirmelerde bulundu. Ünlü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleşen kongrenin üst düzey bir kongre olduğunu ve 2019’da yeni bir dönemin başlangıcını yapacaklarını ifade etti.

Üst düzey bir kongreydi

İl kongresi AK Parti teşkilatının yoğun katılımı ile gerçekleşti. Siz nasıl değerlendiriyorsunuz kongreyi?

Kongre güzeldi, katılım da güzeldi iyi hazırlanmıştık. Teşkilatımız ile 2014’den beri başladığımız süreçten bu yana partimizi iyi yerlere getirmek için mücadele ettik. Teşkilatımızın yenilenmesine motive olmasına birlik ve beraberlik içerisinde olmasına gayret ettik. Bu süre içerisinde yaptığımız tüm organizasyonlarımızın iyi olmasına dikkat ettik. Ses getiren organizasyonlar yaptık. Üst düzey kongreler gerçekleştirdik. En son il kongremiz bunun finaliydi. Teşkilatımız buna hazırdı. Var olan bir teşkilatımız var. İl dışı taşımalar felan denmiş il kongresi için çok üzüldüm buna. Böyle bir şey söz konusu değil. Bizim teşkilatımızın Eskişehir halkının gösterdiği teveccühtür o. Sadece Eskişehir ve teşkilatımızın bir organizasyonudur bu. İyi organizasyon neticesinde devam ederek bu havayı yükselterek 2019 seçimlerine bu şekilde hazırlanmaya devam edeceğiz. 

Kongrede büyük bir sorumluluk aldınız ve belediyelerin anahtarlarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teslim edeceğini söylediniz, bu güçlü söylemin altında ki güç neydi?

Teşkilatıma güvenerek söylüyorum bunu bireysel düşünmüyorum. Teşkilatımızı bir aile olarak görüyoruz ve bunu söylüyoruz. Bu zamana kadar yaptığımız çalışmaları da ilk geldiğimizde de bütün hedefimiz 2019 seçimlerine odaklı yapmıştık. Ona göre teşkilatımızı dizayn ettik. Ona göre teşkilatımızla çalışmalar yürüttük. Sağlam bir teşkilat oluşturduğumuz için 2029 seçimlerinde var olacağımızı söylüyoruz. Bu sağlam çalışmalar ve birlik beraberlik ile iyi bir şekilde neticeleneceğine inanıyorum biliyorum. Mutlaka ödüllendireceğiz bunu.

Eskişehir Şeker Fabrikası satılmayacak

Eskişehir şeker fabrikasının satılacağı yönünde ifadeler var, bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Eskişehir Şeker Fabrikası gündemde değil. Böyle bir şey söz konusu değil. Hükümetimiz bununla ilgili kar zarar durumunu dikkate alıyor gözetiyor. Kimseyi mağdur etmeden bu işlerin çalışmasını yürütüyor. Atıl kullanılan zarar eden şeker fabrikaları var. Atıl kullanmanın da bir manası yok. Devletin vergileriyle boşu boşuna duran fabrikalar varsa da bununla ilgili de gereği yapılacaktır. Bunu da çok abartmaya olayları acıta etmeye gerek yok. Eskişehir şeker fabrikasında böyle bir şey söz konusu değil. Diğer fabrikaların da mali durumları ortaya konularak bununla ilgili çalışma yürütüyorlar.

Röportajı devamı yarın Eskişehir Ekspres'te...