BBP İl Başkanı Aktepe erken seçim çağrısı ile ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

Bugün gerçekleşen meclis grup toplantılarında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin gündeme getirmiş olduğu Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimlerinin erkene alınması, hatta tarih olarak da 26 Ağustos 2018 tarihini göstermesi kamuoyunda ve partilerde gündeme olmuştur. Bilindiği üzere 16 Nisan 2016 tarihinde yeni bir sisteme geçiş için referandum yapılmış, bu da halk oylaması sonunda kabul görmüştür. 

Bu referandum sonucunda ittifakların önü açılmış, meclis ve hükümet yönetimleri yeniden düzenlenmiştir. Arzumuz antidemokratik olan seçim barajının tamamen ortadan kaldırılması yönünde olmuştur. Fakat bunun yerine ittifaklar siyasi partilerin partilerinden istifa etmeden ittifaka dahil olma yönünde çıkan uyum yasaları ile düzenlenmiştir. Bu düzenleme de, düzenleme yapılırken, hükümet tarafından partimiz ve Sayın Genel Başkanımız Mustafa Destici beyfendi bilgilendirilmiştir. Partimizin ve Sayın Genel Başkanımızın ve partimizin görüş ve önerileri dinlenmiş ve dikkate alınmıştır. Bu da bizler için çok önem arz etmektedir. Daha öncede belirttiğimiz gibi, Büyük Birlik Partisi erken veya zamanında yapılacak seçimlerde 'Cumhur İttifakı' ve genel seçimler ittifakının içinde yer alacaktır. AK Parti, BBP ve MHP birlikte 'Cumhur ittifakı' ve genel seçimlere katılacaktır. 

Bugün ki erken seçimle alakalı olarak da, erken seçimin Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Devlet Bahçeli ve Büyük Birlik Partisi  Genel Başkanımız Sayın Mustafa Destici beyfendinin ortak verecekleri karar doğrultusunda şekilleneceğini, bununda bir kaç gün içinde netleşeceğini tahmin ediyoruz. Bizim için önemli ve bağlayıcı olan Sayın Genel Başkanımızın yapacağı açıklamadır.

Sayın Genel Başkanımız Mustafa Destici beyfendinin kararı kararımızdır. Büyük Birlik Partisi erken veya gününde yapılacak seçimlere ülke genelinde ve Eskişehir'de hazırdır. Ülkemiz ve milletimiz için en hayırlısı neyse inşallah o olur.