AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü’nün hedefinde yine CHP’li belediyeler vardı. Kentte oluşturulan butik şehir anlayışını ısrarla kabul etmediklerini ifade eden Ünlü, “2019'daki en büyük sorumluluğumuz ve Cumhurbaşkanımıza götüreceğimiz en büyük ödül bu şehirdeki küçük olsun benim olsun anlayışını yok etmektir” diye konuştu.  

SEÇİM SÜRECİ BAŞLADI: 2019 seçim sürecinin Eskişehir’de kendileri için başladığının altını çizen Ünlü, “AK Parti misyon olarak milletin büyümesi, gelişmesi, muasır medeniyetler seviyesine çıkması için büyük bir mücadele veriyor. Önümüzde biliyorsunuz 2019 yerel seçimleri var. Ve daha sonra milletvekilleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerimiz var. Eskişehir’de derhal CHP’li belediyelerin gitmesi gerekiyor. Bu ağır sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmemiz şarttır” dedi. 

YATIMLARIMIZ SAYESİNDE: Ünlü, “Bu şehir yaşanabilir kentler arasında yer alıyorsa bu hükümetimizin yaptığı yatırımlardan kaynaklanmaktadır. Bizlerin hükümetimiz olarak duble yol yatırımı, şehirde yapılan çevre yolu kavşağını anlatmamız lazım. Yunus Emre Devlet hastanesini anlatmamız lazım. Eğitim hizmetlerini anlatmamız lazım. Yurtları anlatmamız lazım. Bu hizmetleri bizim yaptığımızı ve yaşanabilir kentler arasında yer almamızın bizim sayemizde olduğunu anlatmamız lazım” ifadelerini kullandı.

BÜYÜME VE GELİŞMEYE KARŞILAR: Ünlü, “2009 yılından 2018 yılına kadar belediyelerimiz bu şehre hiçbir şey yapmamıştır. Şehrimizde butik şehir anlayışı vardır. Bu da küçük olsun benim olsun anlayışıdır. Biz bu anlayışı ısrarla kabul etmiyoruz. Bu şehir gelişecek ve büyüyecekse bu şehirde belediye ve merkezi iktidarın bir olması gerekir. Geçtiğimiz hafta Ticaret Odası ve Sanayi odası seçimleri yapıldı. Bu arkadaşlar sürekli vaatler de bulundu. Sürekli sanayinin geride kaldığını, sanayi olarak büyümemiz gerektiğini, ticaret erbabı olarak büyümemiz gerektiğini, gelişmemiz gerektiğini anlattı. Demek ki biz gelişemiyoruz, büyüyemiyoruz. 2019 yılında da bu anlayış devam ettiği sürece bu şehirde sanayi de ticaret erbabı da gelişmeyecektir. Çünkü bu şehirde mevcut belediyeler bu şehrin büyümesine ve gelişmesine karşı. Şehirde ticaret, sanayi geri kalmış bir butik şehir ön görülmüştür. 2019 yılında en büyük sorumluluğumuz ve Cumhurbaşkanımıza götüreceğimiz en büyük ödül bu şehirdeki küçük olsun benim olsun anlayışını yok etmektir” şeklinde konuştu. 

GAZLA SEÇİM ALINMAZKongrede sık sık sloganlar atan gençleri eleştiren AK Parti Eskişehir Milletvekili ve Eski Bakanlardan Prof. Dr. Nabi Avcı, tavsiyelerde bulundu. Salondaki sloganların yerinde yapıldığı zaman güzel olacağını kaydeden Avcı, “Birbirimize gaz vermenin anlamı yok. Birbirimize gaz verilerek seçim alınmaz. Akılla, fikirle, muhabbetle seçim alınır” dedi.  

SANDIKLARI PATLATA PATLATA: Gençlere tavsiyeler bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan da, “Gelin sizlerde önce kendiniz, sonra Eskişehir ve dolayısıyla ülkemiz için birbirinize kucak açın. Konuşun. Tartışın. Fikirler atın, karşılıklı çürütün fikirlerinizi.  Çünkü Eskişehir gençliğinin tümü bu güzel şehrimizi ve ülkemizi beraberce yönetecekler” dedi. Karacan ardından gençlere şu soruları sordu: “Şimdi bu muhteşem salona soruyorum 2019 yerel seçimlerinde reisimiz için Eskişehir'i alıyor muyuz? 2019 milletvekili seçimlerini liderimiz cumhurbaşkanımız için alıyor muyuz? En önemlisi 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde reisimizi Eskişehir'den sandıkları patlata patlata cumhurbaşkanı seçiyor muyuz?”