Toplantıya CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar, Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP Eskişehir Milletvekilleri Gaye Usluer, Utku Çakırözer, Cemal Okan Yüksel ve çok sayıda partili katıldı. 

Açılış konuşmasını Sallarel yaptı. Gündemin Sandık Örgütlenmesi ve Sandık Güvenliği olduğunu belirten Sallarel, "Eskişehir'de belediyelerimizin karşılaştığı zorlukları, engellemeleri biliyoruz. Ülke olarak çok zor zamanlardan geçiyoruz. Birbizimize sahip çıkmaya, belediyelerimize sahip çıkmaya çok ihtiyacımız var.  Hep birlikte çalışarak kazanmalı ve bu ülkeyi hak ettiği noktaya getirmeliyiz." dedi.

Belediye Meclis Üyelerinin, delegelerin ve partililerin görüş ve önerililerini aktardığı toplantının ortak mesajında 2019 vurgusu, umut ve çok çalışmak vardı. 

Özkar, insanlara ulaşma ve dokunma konularına dikkat çekerek, "Yüzyüze iletişim dışında çaremiz yok. İnsanlar ulaşılmak, dokunulmak istiyorlar. Bizden hiçbir beklentileri yok, sadece kapıları çalınsın hatırları sorulsun istiyorlar. Birkaç sefer gittiğinizde en başta yüzünüze çarpılan kapılar bile açılmaya başlıyor tek tek. Sonra da sizi arıyorlar "nerdesiniz" gelmiyorsunuz artık diye. Biz bu notayı çok önemsiyoruz. Sahalarda olmalıyız ve çalınmadık kapı bırakmamalıyız. Sandık örgütlenmesi bu açıdan çok önemli. Bizler şimdiden seçim koordinasyon kurulumuzu da oluşturmaya başladık. Seçim çalışmaları için son birkaç ayı bekelemeyeceğiz, şimdiden çalışamalara başlayacağız. Ben umuyorum ki hep beraber çalışarak kazanacağız." dedi.

Toplantıda konuşma yapan Kurt, 2019 vurgusu yaparak, "Bu toplantıdan umut çıkmasını istiyorum. Önümüzde çok kritik bir süreç var. Herkes elinden geleni ortaya koymalı. Çalışmalıyız ve sandık esasına göre örgütlenmeyi son derece ciddiye almalıyız. O zaman başarılı olacağımıza inanıyorum." dedi.

Ataç, referandumu çok iyi okumamız gerektiğini dile getirerek,  "AKP 1995'ten beri ilk defa İstanbul'u ve Ankara'yı kaybetti. Bu bizim için son derece iyi bir gelişme. Onun için Eskişehir yöneticilerine çok büyük görevler düşüyor.Kırsaldan başlayıp içeri doru çalışarak, sahadan oy alarak iktidar olacağımıza inanıyorum. Ülkenin üzerindeki bu kara bulutları ancak ve ancak çalışarak dağıtabiliriz." sözleri ile umutsuz olmamak gerektiğini ve çok çalışmak gerektiğini dile getirdi. 

Korkuyu örgütleyenlere karşı umudu örgütlemememiz gerektiğini Usluer, "Bizler hep birlikte umudu örgütleyeceğiz. Umut ve kararlılıkla, her şeyi arkamızda bırakarak hep birlikte ileriye bakacağız. Sandık Örgütlenmesi'nin daha en başından bu sürece katılmış bir eğitimci olarak, bu eğitimi çok önemsiyorum. Bu eğitimin içerisinde temel iletişim var, ekip çalışması, proje eğitimleri, liderlik ve yönetici eğitimleri var. Bizler korku imparatorluğunun yarattığı bu yıkımdan umudu örgütleyerek ve çalışarak hep birlikte çıkacağız." sözleri ile dile getirdi. 

Yüzde elliyi aşmanın öneminden bahseden Çakırözer, "Türkiye'nin ve Eskişehir'in meselelerine dair söyleyeceğimiz çok şey var. Ama ben inanıyorum ki 2019'da hep birlikte iktidara geleceğiz. Bugün burada Kurtuluş Savaşı'nın ruhu var burada. Bize düşen bu ruh ve kararlılıkla çok çalışmak ve başarmaktır." dedi.