23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen tören sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Sinan Özkar'ın açıklamalarından, genel merkezin milletvekilliğine aday olacak il başkanlarının perşembe gününe kadar istifa etmelerini istediği sonucu çıktı. İşte Özkar'ın açıklamalarından satır başları: 

Milletvekilliğine adaylığı düşünüyor musunuz?

Düşünüyorum ama karar vermiş değilim. Perşembeye kadar kararımızı vereceğiz.

CHP’li 15 milletvekilinin İYİ Parti’ye geçmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Demokrasinin ve milli iradenin yansımasının önünde bir engel varsa Cumhuriyet Halk Partisi onu kaldırmak zorundaydı. Ve milletvekillerimiz de böyle bir şık hareketle İYİ Parti’ye geçerek demokratik temsilin önünü açmış oldular. Takdir edilmesi gereken bir hareket. Ve bu davranış nedeniyle de kamuoyunda hem CHP hem İYİ Parti konusunda ciddi ülke için fedakarlık yapabilecekleri duygusu oluştu. Ve önümüzdeki dönem iktidarını elbirliğiyle işbirliğiyle Türkiye’nin kalkınması, demokratik hakların yeniden sağlanması, hukuk devletinin yeniden tesisi konusunda insanlara bir güven geldi. O güven bu seçimi kazandırır. 

Milletvekili adaylarını belirlenme süreci nasıl olacak?

Yarın parti meclisi toplanacak. Hangi yöntemle belirleneceği konusunda karar alacak. Ön seçim yapılabilir mi bilemiyorum ama süreç son derece sıkışık. Tabi biz Eskişehir olarak, ben hem genel başkanla özel görüşmelerimde hem il başkanları toplantılarında ön seçimin bir zaruret olduğunu, üye iradesinin partide temsille ilgili yansıması gerektiğini defalarca ifade ettim. Ama ittifak olursa farklı bir tablo ortaya çıkabilir. O nedenle şimdiden bir şey söylemek zor. 

Büyükerşen’in de adaylığı çok konuşuluyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

İnşallah Yılmaz Hoca aday olacak. Ben öyle tahmin ediyorum. Çünkü Yılmaz Büyükerşen’in ülke bütününde karşılığı var. Batıda da var, doğu güneydoğuda da var, karadenizde de var. Bütün bölgelerde Türkiye’de yaşayan insanlar üzerinde son derece olumlu etkisi var. O nedenle Yılmaz Hoca Cumhurbaşkanı olacak gibi görünüyor. 

Siz kendisiyle görüştünüz mü bu konuda?

Görüştüm. Cumhurbaşkanı adayı olması konusunda isteklerimizi beklentilerimizi ilettim. Yani olmaları gerektiği konusunda. Kendi adına bir tereddüt yaşayacağını zannetmiyorum. Ama sonuçta parti meclisi bu konuda bir karar verecek. Ben bu kararın Yılmaz Büyükerşen olacağını düşünüyorum.