CHP Eskişehir milletvekilleri ve ilçe başkanları ile bir araya gelen Özkar, partililere seslenerek seçim kazanmak için yapılabilecekleri anlatı.  Özkar, 2019 seçimlerini kazanma konusunda partilileri uyararak, “Sadece yönetim kurullarının, milletvekillerinin, belediye başkanlarının saha çalışması ile başarı kazanmak çok mümkün değil. Önümüzdeki dönem kritik. Yerel seçimlere bir yıl genel seçimlere bir buçuk yıl var, yani zaman dar. Değerlendirmemiz gerekiyor. Özellikle kırsalda faaliyetlerimizi yürütmek üzere çalışma gurupları oluşturduk. Kırsaldaki ilçelerde biliyorsunuz, zamana çalışmaya ve gayrete ihtiyacımız var. Çünkü kırsalda 2014 seçimlerinde toplamda 380 oyla dört ilçede seçim kaybettik. Bunu bilerek hareket etmemiz gerekiyor. Hedefimiz bu dönem kırsaldaki en az sekiz ilçede seçim kazanmak. Bu potansiyel var. Her partilimize ihtiyacımız var” dedi

Alpu Ovası’na çadır kuracağızHer şeyimiz yabancıların elinde. Şimdi termik santrallere saldırıyorlar. 25-30 tanesini yapma gayreti içindeler. Bir tanesi de Eskişehir’de. Yap işlet devret modeliyle yapıyorlar. Termik santral Eskişehir için hayati önem taşıyor. Bütün Avrupa ülkeleri termik santralleri kapatıyor kendilerine yeni pazar arıyorlar. Biz CHP olarak Alpu Ovası’nda termik santralin yapılacağı yere çadır kuracağız ve orayı terk etmeyeceğiz. 

İkna edeceğizŞeker fabrikalarının satışı gündemde. Şeker fabrikaları bizim milli değerimizdir. Ülkenin bütün ekonomik değerleri gitti gitmeye devam ediyor. Bunun önüne kim geçecek, CHP. Sistem nedeniyle bu ülkeyi sahiplenen diğer siyasi parti ve guruplarla yapacağımız demokrasi mücadelesi bu ülkeyi kurtuluşa götürecektir. Kimseyle kavgamız tartışmamız yok. Omuz omuza mücadelemizi vereceğiz. İkna süreci olacak, önce akraba, arkadaş tanıdıklarımızdan başlayacağız. Sistematik çalışacağız. Saha çalışmalarımız ile ilgili eğitim çalışmamız olacak. Seçim yattığımız yerde kazanılmıyor. Çok geç kaldık ama yine geçmiş değil, bu çalışmayı yürüttüğümüzde seçim başarısını yakalayacağımızı düşünüyorum” dedi.