Tambova açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

'DİKKATLİ DAVRANMAYA ÇALIŞIYORUZ': Geçen hafta Eskişehir Osmangazi Üniversitemizde yaşanan silahlı saldırıyı esefle kınıyor, kaybettiğimiz değerli akademisyenlerimiz için de derin bir üzüntü duyuyoruz. Hukukun üstünlüğüne inanan kişiler olarak, adalete intikal etmiş bu menfur saldırının, suçlusu olan kişi ve bu elim olayın detayları hakkında konuşup, bilgi kirliliği yaratmamak gibi ciddi bir sorumluluğumuz olduğunun bilinciyle, dikkatli davranmaya çalışıyoruz.

'ÇÜRÜMÜŞ BİR SİSTEM': Ancak günlerdir yapılan yorumlara ve yazılıp çizilenlere baktığımızda, toplumumuzun çok derin bir ayrışma yaşadığı ve insanlarımızın adeta birbirlerinin cellâdı haline getirildiğini çok üzülerek gözlemlemekteyiz. Artık neredeyse, kardeşin kardeşi, komşunun komşusunu FETÖ'cü ilan edip, ihbar ettiği, husumet beslediği kişileri bu şekilde ifşa ederek, adeta hayatlarıyla oynayabildiği çürümüş bir sistemle karşı karşıyayız. İnsanları lanetlemek ya da istifaya davet etmek yerine, onların da bu sistemin birer kurbanı haline getirildiğini düşünmemiz gerekmektedir.

'FETÖ'NÜN İSTEDİĞİ TAM DA BUYDU': Aslında hain FETÖ örgütünün istediği de tam olarak buydu. Toplumda büyük bir çatışma yaratmak, liyakat sahibi yetişmiş insanlarımızı, birbirine düşürmek ve suçlu suçsuz, ayırımımın neredeyse yapılamayacağı bir ortam yaratmaktı. Gelinen noktada bir eğitim kurumumuz, eğitim kalitesiyle değil, silah sesleriyle gündeme gelmiş, böylesi güzide insanlarımız kör kurşunların hedefi olmuşlardır. Bu! Fetö'yle mücadele adı altında, bir cinnet ortamı yaratmaktır ve aslında Fetö'nün bertaraf edilmesini de güçleştirmektedir.

'GERÇEKÇİ VE POZİTİF YAKLAŞIMLA': Çünkü sapla saman birbirine karıştırılmış, her ihbarcı, kişiliğine ve geçmişine bakılmaksızın ciddiye alınarak, kontrolsüz bir harici yapı meydana getirilmiştir. Unutulmamalıdır ki! Bir toplumun başına gelebilecek en kötü olay, iç karışıklık ve anomi halidir. Öncelikle anlamamız gereken şudur! Bu güvensizlik ortamında, bireylerin kişisel çabaları veya sahip oldukları bireysel güçleri, şu an içinde bulunduğumuz, düzensizlik ve huzursuzluğu tek başına ortadan kaldırmaya yetmeyecektir. Bu kargaşa ortamından hep birlikte, aklımızı kullanarak, gerçekçi ve pozitif bir yaklaşımla kurtulabiliriz. Aksi halde, bir kişinin istifası ya da bedel ödemesi, bütün bir ülkenin ve milletin kurtuluşu için yeterli olmayacaktır.