AK Parti grubu olarak reddettikleri Tepebaşı Belediyesi Meclisi’ndeki 2017 yılı faaliyet raporuna değinen İbrahim Yılmaz Kaynarca "Faaliyet raporunda daha öncelerde ciddi anlamda eleştirilerde bulunduğumuz borçlanma ve hızlı borçlanmayla ilgili mevzu maalesef çok ciddi boyutlara ulaştı. Borçlar için 6 milyon faize çıkıldığı zamandan şimdiye yüzde yüz artışla bir yıl içinde 11 milyon faiz ödediğimiz bir döneme gelinmiş maalesef. Biz bu korkunç borçlanmayı defaatle dile getirmiştik. Ancak durum çok kritik bir noktaya geldi. Eskişehir ve Tepebaşı adına endişelerimiz suç boyutuna ulaştı. Kanunen belirlenen sınırların üzerinde borçlanan Tepebaşı tarihinin en ağır dönemini yaşayan Tepebaşı Belediyesi şu anda yeni borçlanma talebiyle ve yeni borçlanmayla bir suç işlemeye başlamıştır" dedi.

SUÇ DUYURUSU ARTIK YORUMA BAĞLI DEĞİL: Tepebaşı Belediyesi'nin borçlanma durumu ile ilgili olarak suç duyurusunda bulunacaklarının altını çizen Kaynarca "Hem CHP’li vatandaşlar, hem AK Partili ve MHP’li, hem sayın Ataç’ı sevenlerin yani herkesin hakkını korumak için mücadele ediyoruz. Gerçek bir muhalefet görevini yerine getirmek ve denetim mekanizmasını çalıştırmak amacıyla kendilerini uyardık. Bu borçlanma artık suç işleme boyutuna gelmiştir. Kanunen belirlenen sınırları aştığından dolayı bugün yoruma açık olmamak kaydıyla, yani şuna göre yorumlanırsa borçlu, buna göre yorumlanmazsa suçlu diyeceğimiz bir durum yok. Belediye kanunlarının 68’inci maddesi D ve F fıkralarına göre şu anda ciddi anlamda suç teşkil eden bir sıkıntı ile karşı karşıyayız. Suç duyurusu yoruma bağlı değil. Suçun hangi yaptırımla cezalandırılacağı kanunlarda açıkça ifade ediliyor. Yetkililerin altı ayla iki yıla kadar cezalandırılabileceği öngörülüyor. Bu suçun yoruma açık olmadığı çok net. Defalarca uyarmamıza rağmen tekrar ettiler" diye konuştu. 

BELEDİYE BU YÜKLE BİR ADIM DAHA ATAMAZ: "Belediye bu kadar ağır borçlanmayı ve bu kadar tarihinin fit noktasına ulaştırdığı mali külfetin karşılığında ne yapmıştır onu da sormak lazım" diyen Kaynarca "Maalesef, üzülerek söylüyoruz, Büyükşehir Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi olmak üzere iki CHP’li belediyenin kavgası dışında Tepebaşı’na kazandırdığı maalesef hiç bir şey yoktur. Sadece afilli cümlelerle 50, 60, 70 metrekarelik yerlerde yapılan sosyal faaliyetler adı altında kültür belediyeciliği adı altında yapılan çalışmalar maalesef bizim bugün sürdürülemeyen bir adım daha atılamayacak bir belediye haline getirmiştir. Bu yükle belediyenin bir adım daha atması mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

VATANDAŞIMIZI KİMSEYE HARCATMAYIZ: Tepebaşı Belediyesi'nde başıboşluk olduğunu savunan Kaynarca "Zaten hem belediyedeki başıboşluktan, dışarıdaki ağır borçlanma ve içeride döndürülemeyecek pozisyona ulaştı. Halâ bir ay önce 60 milyon yeni borçlanma talebiyle gelmesinden, benden sonra tufan arkama bakmam, benden sonra nasıl olursa olsun mantığının çalıştığının farkındayız şu anda. Ama Tepebaşı bizim ilçe bizim ilçemiz Eskişehir bizim. Biz kimsenin heveslerine hayallerine kendisini seven sevmeyen oy veren vermeyen kimseyi burada harcatmayız. Dolayısıyla bu işin peşini bırakmayacağız" dedi.  

BEBEKLİ KADINLAR KALDIRIMDA YÜRÜYEMİYOR: Sözlerini örneklerle sürdüren Başkan Kaynarca "Bir ay önce önümüze 60 milyonluk yeni bir borçlanma geldi. Ne yapıldığını sorduk. AK Parti teşkilatı olarak her gün bir mahalledeyiz. Merkezde sorun çözmek için açtığımız bürolarımızda onlarca şikayet alıyoruz, yüzlerce vatandaşımız geliyor, gidiyor. Mayın tarlasına dönmüş sokaklar, yürünmesi mümkün olmayan bebekli kadınların artık yoldan yürümek zorunda kaldığı bir Tepebaşı’nda bahsediyoruz. Sadece cilayla boyayla bir kaç tane köşe yazarı arkadaşımızın güllük gülistanlık göstermesiyle 2019’a doğru yürüyen bir Tepebaşı’ndan bahsediyoruz. 15 milyonunu bunlara ayıracaklarını söylediler. 15 milyonluk borcu şunun için talep ediyoruz; bunlarla asfalt, eksik kaldırımlarımızı, eksikliklerimizi gidereceğiz dediler. Hemen kabul ettik. Çünkü o eksiği biliyoruz, en fazla şikayet bize geliyor. Kendileri o şikayetlerden muzdariplerse de bir şey yapmıyorlar. Ancak geri kalan 45 milyonu nereye harcanacağını söylemediler. Kamoyuna başka, mecliste başka söylendi. Velhasıl nereye harcanacağını söylemediler. Ancak biz 2013’teki tabloya baktığımızda seçime yaklaşırken böyle bir seçim ekonomisi adı altında seçim ekonomisini hedefleyen bir borçlanma olduğunu gördük. Yeniden uyarıyoruz; bu kadar ağır tabloyla Tepebaşı artık yürünemeyecek, çevrilemeyecek, döndürülemeyecek bir hale geldi. 45 milyonluk ağır borç yeniden sırtımıza yüklenmeye çalışılmaktadır. Karşılığında da tek hedef 2019’dur. Seçimlerde Büyükşehir hayalleridir" diye konuştu. 

İKİ CHP'Lİ BELEDİYE VATANDAŞA BİRBİRLERİNİ ŞİKAYET EDİYOR: Kaynarca: Burda böyle bir sorun varken diğer tarafta da CHP’li iki belediyenin ciddi çekişmesine sahne oluyor. Hem bir yerden paramız boşa gidiyor hem de diğer taraftan kavga ederlerken zamanımız boşa gidiyor. 15-20 yıldır bir belediye başkanı var. Ben soruyorum; bundan sonra ne vaat ederek bugüne kadar yaptıkları neyi göstecekler ve bundan sonra neyi vaat ederek yeniden vatandaşımızdan oy isteyecekler. Biz bu kavganın çok daha ağırını sokaklarda görüyoruz. Her gün başka bir mahallede karşılaşıyoruz. Çamlıca’da Büyükşehir’e ait olan bir yeri Tepebaşı Belediyesi bizzat millete şikayet ediyor ama hiç bir çözüm üretmiyor veya alt yetkililere bildirmiyor. Kavacık’ta bir su kuyusu problemi var onun çözülmesiyle ilgili Tepebaşı Belediyesi vatandaşa Büyükşehir’i şikayet ediyor. Sanki iki farklı belediye ve iki farklı partideymiş gibi. Şikayet orda kalıyor. Biz devreye girip çözüm üretmeye çalıştığımızda problem bir süre sonra baskımızla çözülüyor. Yani iki belediyenin kavgası sahada vatandaşa o kadar kötü yansıyorki bu zaman kaybına ve bu para kaybına tahammülümüz yok. 2019’da bu ağır tablonun değişeceğine olan inancımız tam. Biz ona göre hazırlanıyoruz bu denetleme mükellefiyetimizi milletimizle paylaşıyoruz. Bundan sonra bunun peşini bırakmayacağımızı bu suça ortak olmayacağımızı ifade ediyoruz. Yaşanan sorunları belediye adına da Eskişehir’deki diğer sorunları da takip etmeye devam edeceğiz. 

GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA SURETİYLE...: AK Parti Tepebaşı Belediye Meclis Üyesi Zihni Çalışkan da "Belediyeler yönetilirken yasalara bağlı olarak yönetiliyor. Biz görevi kötüye kullanma kanaatiyle suç duyurusunda bulunacağız. Çünkü devam eden süreç içerisinde belediye kasten kaynağı nereye kullanacağı belli olmayan krediler talep etmek ve bunu da çoğunlukla Meclis’ten geçirmek suretiyle yapıyorlar. Biz bu suçun oluştuğu kanaatindeyiz. Bununla ilgili gerek İçişleri Bakanlığı gerek Cumhuriyet Savcılığına müracaatımız olacak. Kasten yapıldığı kanaatindeyiz" ifadelerini kullandı.