Yüksel ittifak yasası ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Tayyip Erdoğan bu seçimi kaybettiğini biliyor. O yüzden yüzde dörtlük yüzde beşlik ahı gitmiş vahı kalmış bir MHP ile ittifak peşinde koşuyor. O yüzden yüzde birlik Saadet Partisinin arkasında dolaşıyor. Ortada MHP diye bir parti mi kaldı. Devlet Bahçeli sabah akşam ağzından zehir saçarak adeta AKP Genel Başkan yardımcılığı yapıyor. MHP, AKP’ye iltica etti. On tane yirmi tane milletvekilliği koparabilmek için her türlü değerinden vazgeçti. Türkeş mezarında ters dönmüştür şimdi. Tayyip Erdoğan seçimi kaybetti bunun farkında ama bizim de bu seçimi kazandığımızı artık anlamamız ona göre davranmamız gerekiyor” dedi.

Tek başımıza savaş veriyoruz

2019 seçimleri ile ilgili partililere uyarılarda bulunan Yüksel, “Geçtiğimiz referandumda Türkiye’deki 175 Bin sandığın 25 Bininde sandık görevlimiz yoktu. Parti üyelerimizin görevli olduğu sandıklarda CHP’ye sıfır oy çıkıyor. İttifak yasasını getirdiler arkasından da çok önemli seçim kanunlarında değişiklikler yaptılar. Artık mühürsüz zarflarda sayılıyor. Biz bu şartlar altında 2019 seçimine gidiyoruz. CHP’den başka bu memlekette adam gibi muhalefet yapan başka parti kaldı mı? Yavru muhalefet iltica etti. Başka bir muhalefet partisi dar bir bölgeye sıkıştı onunla uğraşıyor. Meclisin dışındaki partiler belki bir koltuk kaparız diye onun peşinde. Biz tek başımıza savaş veriyoruz. Sandıklarda nöbet tutmamız lazım. Üstümüze düşen görevi yapmamız gerekiyor. Yerel seçimlerde başarılı olmamızın tek bir yolu var tek yumruk olmak. Aramızdaki her türlü çekişmeyi bırakarak önümüzdeki seçimlerde Büyükşehir, Odunpazarı, Tepebaşı ve en az 6-7 ilçeyi alacağız ondan sonra istediğimiz gibi kavga edelim. Ama her türlü çekişmeyi heybemize koymamız lazım. Bunun hesabını yarın her hangi bir elim izdeki belediyeyi AKP’ye kaptırırsak hiç kimseye veremeyiz” diye konuştu.

Hakkım helal olmasın 

Termik santralle ilgili olarak ise Eskişehir AK Parti milletvekillerine seslenen Yüksel, “Eğer iktidar partisinin yöneticileri gerçekten Eskişehirlilerse gerçekten Eskişehir’i seviyorlarsa menfaatlerini düşünüyorlarsa kendi ikballerini düşünmeyecekler çıkacaklar adam gibi delikanlı gibi buna karşı duracaklar. Eğer karşı durmuyorlarsa ben kendi adıma söylüyorum benim hakkım onlara helal olmasın. Onları Eskişehir halkına şikayet ediyorum” dedi.