Belirlenen asgari ücret ile ilgili konuşan Köksal, “İlimizdeki idarecilere söverek, hükümete küfrederek boş muhalefet yapıp sadece insanları siyasi olarak ayrıştırmak, asgari ücrete gelen zammı işçi sendikaları aldı diyen dili zehirli gruba soruyorum; döner sermaye kalmadı diyorsunuz, yıllardır Osmangazi Üniversitesi’nde yetkilisiniz. Kaç lira döner sermaye dağıtıldı. Yetkili olduğunuz dönemde, hangi soruna yönelik bir basın açıklaması yaptınız, Osmangazi Üniversitesi Rektörü’nü hangi eleştiri ile eleştirdiniz. Bir tane açıklama gösterin, bir tane çözüm önerisi mi sundunuz? Muhalefet yapmak kolay asgari ücret az bile verildi; aylardır yaptığımız açıklamalara bakın ufkunuz açılsın yandaş olan biziz sunan ve üretmeyen sadece devletin zayıf anında insanları gruplaştırma, devletin yetişemediği anlarda sahaya çıkıp seviyesiz insanları galeyana getirme çabanız var. Üç yıldır yetkili olduğunuz Osmangazi’de bir tek açıklama ve çalışma yok. Osmangazi Üniversitesi’nde sorun mu yok? Çalışanlar tavandan mı döner sermaye alıyor, bizim mi haberimiz yok” dedi.

Muhalefet partisi gibi

“Sendikanın asli görevi çalışanlarının huzurlu çalışma ortamları, özlük hakları, iyi bir gelecek için mali anlamda çalışmalar yapmaktır” diyen Köksal, “Diliniz ve işiniz siyaset olmuş.  Çok kıymetli sağlık çalışanlarından tek istediğimiz Eskişehir ilinde yapılan çalışmaları, bilgi birikim, hak arama konusunda mücadeleye bakın, bizi yandaşlıkla suçlayanların birde haline bakın, acizliğini yok olmamak için muhalefet partisi gibi sadece hükümeti kötüleyici aşağılayıcı yazılar.  Bugün genelde de bütün çalışanlarımız için gerekli çalışmalar yapılıyor hakkaniyet çerçevesinde bir zam artışı yapılacaktır. Toplumsal olarak, Millet olarak gizli enflasyon bellidir. Çalışanların beli bükülmüştür. Büyük Türkiye idealine yakışan bir zam oranı bekliyoruz. Gezi ve boş muhalefet yapanlar en az 2000 TL asgari ücret derken hükümet işverene rağmen 2020 TL açıklamıştır. Memur ve emekli için de zam beklentimiz bu yöndedir. Son olarak bütün çalışanları Türk Sağlık-Sen’in 3 yıldır yetkili olduğu Osmangazi Üniversitesi’nin çalışanlarının sorunları ile yürüttüğü ve 3 yıldır onlarca açıklama yaptığı sosyal medyaya bakmanızı rica ediyorum. Durun, aramayın, yormayın çünkü bulamazsınız abileri ablaları bir daha kapıdan içeri sokmaz. Hayal kurup sosyal medyadan isimsiz sallamak kolay. Yarın hatırı sayılır zam alındığında biz yaptık yalanı ile sahaya çıkacak yüzsüzlersiniz. Yetkili olduğunuz yerde bir tane eleştiri yok, açıklama yok, hayırdır sizde mi yandaşsınız, yalakasınız” 

Hesabını veremeyeceğimiz bir dakikamız yok

Sağlık-Sen olarak her zaman Türkiye’de Anadolu’nun sesi olacaklarını kaydeden Köksal, “Lisans tamamlama özlük olarak fayda etmeyecek deyip yıllardır sağlık çalışanlarını kandıranlar verdiğimiz mücadele ile binlerce sağlık çalışanın sağlık lisansiyeri olduğunu bile hazmedemediler. Bizler özlük ve 3000’lik ek gösterge kazanınca biz yaptık dediler.  Değerli sağlık çalışanları etkili ve yetkili sözünde duran doğrudan asla taviz vermeyen Sağlık-Sen Eskişehir Şubesi çalışanların her zaman yanında olacak Türkiye’de Anadolu’nun sesi olmaya devam edecektir. Sağlık alanında kaç kez buyurun er meydanı dememize rağmen bir tane kanıt, bir tane gerçek olay bulamayanlar sadece boş muhalefet yapıyor.  İlimizde iki yeni hastane açılmış bizler ekip olarak gece gündüz çalışanlarının sıkıntıları ile koştururken sizler ne yaptınız? İdarecilere karşı çalışanları kışkırtmak ile meşguldünüz. Biz ilimizdeki personel eksikliğini konuşurken sizler yandaş ve yalakalarınıza müdürlükte yer arıyordunuz. Bizler hak adalet, liyakat derken siz ne yaptınız en liyakatsızınıza yer aradınız.  Göreve geldiğimiz son beş yılda hesabını veremeyeceğimiz bir dakikası yoktur. Kişisel hırs ve çıkarları için menfaat olgusu peşinde koşan, sistem tarafından elenmiş, kişiler sahada çalışma yapıyor. Bütün sağlık teşkilatının hakkaniyet çerçevesinde, gece gündüz demeden çalışıyoruz. Aldığımız haklar alacaklarımızın teminatıdır. Yakında yeni dönemde her şeyi paylaşacağız”