Törene ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak ve ESOGÜ Yönetimi ile Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da katıldı. Törende konuşan ESOGÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şule Bayrak, öğrencilerin beyaz önlüklerini giyerek hekimliğin yanı sıra; zorlu, yorucu, üst düzey fedakarlık gerektiren ve hayat boyu sürecek bir eğitim sürecine de adım attıklarını söyledi.

Önemli olan şeyin beyaz önlüğü yapılacak yanlışlar ve meslek etiğine aykırı davranışlarla kirletmemek olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Şule Bayrak, diş hekimliğinin saygın bir meslek olduğunu ve bu saygınlığı koruyacak ve geliştirecek olanların da bugün beyaz önlüklerini giyen yarının diş hekimleri olacağını kaydetti.

Velilere seslenerek yıllar boyu büyük emekler vererek yetiştirdikleri evlatlarının bundan sonraki zorlu yolda da en büyük destekçilerinin yine kendileri olacağını hatırlatan Prof. Dr. Şule Bayrak, bu zorlu yolun sonunda evlatlarının elde edeceği başarı ve insanlığa sunacakları hizmetlerin ise onların en büyük mutluluğu olacağını söyledi. 

Programda ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak da bir konuşma yaparak adayları tebrik etti. Konuşmaların ardından genç diş hekimi adaylarına beyaz önlükleri ESOGÜ Yönetimi, protokol üyeleri ve öğretim üyeleri tarafından giydirildi.