Prof. Dr. Uğur Bilge ‘‘Dünya üzerinde milyonlarca ölüme neden olan Covıd-19 salgını ile karşı karşıyayız. Elimizde Temizlik, maske, mesafe ve aşı dışında şu an için başka etkin bir silahımız yok. Sizin yaş gruplarındaki  gençlerimizin hepsine aşıları tanımlandı. En kısa sürede aşılarınızı olmanızı hatta ailenizde olmayanlar varsa onları da ikna etmenizi ve aşılarınızı tamamlamanızı rica ediyorum. Çünkü vaka artışlarının büyük bir kısmı aşılanmamış ve aşı süreçlerini tamamlamamış kişilerdir" dedi.

"Dünyada ve ülkemizde görülen Covıd-19 salgını ile mücadele kapsamında ilimizde de Ocak ayından itibaren aşılama çalışmaları başlamış olup Sağlık Bakanımızın da belirttiği gibi Covid-19 ile mücadelede en önemli silahımız aşıdır. İçerisinde bulunduğumuz zorlu süreç, “Aşılara Umut Bağlama”nın ne kadar önemli olduğunu bir kere daha ortaya koymuştur. Covıd-19 pandemisinin de eninde sonunda aşılar sayesinde üstesinden gelinecektir" diye Prof. Dr. Bilge şöyle konuştu;

"Covid-19’dan iyileşen hastalar için açtığımız poliklinikte de yaşam kalitesinin ne kadar düşebildiğini görüyoruz. İyileşen kişilerde; öksürük, göğüs ağrısı, tat ve koku kaybı, halsizlik, nefes darlığı gibi semptomlar varlığını sürdürebiliyor. Hastalık kalp, akciğer ve beyin gibi organlarda kalıcı hasara sebep olabiliyor. Buna bağlı olarak merdiven çıkarken zorlanma dahil birçok kısıtlılık görüyoruz"

Prof. Dr. Uğur Bilge bir öğrenciden gelen "Aşı kısırlık yapar mı?" sorusuna ise şöyle cevap verdi:

“Aşının kısırlık etkisi yoktur fakat hastalığa yakalanmanın kısırlığa etkisi olduğunu belirtti. Covıd-19 aşısı hakkında internette ve sosyal medya platformlarında dolaşan olumsuz söylentiler, hiçbir kanıt olmamasına rağmen doğurganlığı etkileyebileceğinin iddia edilmesi, aşı reddinin temel sebeplerindendir. Daha da önemlisi, Covıd-19 aşılarının doğurganlığı etkileyebileceğine dair biyolojik tespit edilmiş herhangi bir olasılık da yoktur.

Prof.Dr. Uğur Bilge şöyle devam etti;

"Covid-19 hastalığını ülke gündeminden çıkarmak ve eski günlerimize dönebilmemiz için aşı olmayı ihmal etmemeli ve mutlaka yaptırmalıyız. Keşke ertelemeseydim dememek için aşı takvimimizi tamamlayalım. Çünkü hastaneye yatanların ve yoğun bakımdaki hastaların çoğunluğu aşı olmamış veya aşı takvimini tamamlamamış kişilerden oluşuyor. Bunun yanında pandemiden korunmak için hala en önemli tedbirin maske, mesafe ve hijyen olduğu da unutulmamalıdır"

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Aslı Melek Zeytin ise öğrencilerin temizlik, maske ve mesafe kurallarına uyması gerektiğini, toplu taşıma kullanan öğrencilere maskelerini çıkarmamalarını gerekirse çift maske takarak yolculuk yapmalarını önerdi. Çantalarında dezenfektan bulundurmalarını herhangi bir yere temas edildiğinde ise ellerini dezenfekte etmeleri gerektiğini söyledi.

Eskişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Abdullah Yılmaz, İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Uğur Bilge’ye teşekkür edip eğitimden duyduğu memnuniyeti dile getirerek eğitim sonlandırıldı.