ESOGÜ Meşelik Yerleşkesi'nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Şenocak, üniversitelerin en önemli işlevlerinden birinin, önce şehrine ve bölgesine, sonrasında ülkesine ve nihayetinde tüm insanlığa fayda sağlayacak değerler üretmek olduğunu kaydetti. 

ESOGÜ'nün tüm standartlarını uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir düzeye taşıyacak yeniliklerle yola devam ettiklerini aktaran Şenocak, "Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, 48 yıllık bilimsel birikimi ve kurum hafızasıyla birçok konuda topluma hizmet etmiş ve öncü olmuş bir üniversitedir. Bizler de göreve geldiğimiz günden bugüne bu hizmetleri artırmak, üniversitemizdeki eğitim kalitesini yükseltmek ve bilimsel bilgi üretimine daha da ivme kazandırmak için çalışıyoruz." diye konuştu. 

Şenocak, en güçlü oldukları alanlardan birinin tıp fakültesi ve tüm bölgeye sağlık hizmeti sağlayan Araştırma ve Uygulama Hastanesi olduğunun altını çizerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hastanemiz tüm bölgeden yılda ortalama 756 bin hastaya sağlık hizmeti veriyor. Eskişehir merkezin yanında Bilecik, Afyonkarahisar, Kütahya gibi çevre illere de 3. basamak sağlık hizmeti sunmaya devam ediyoruz. Bölgenin artan ihtiyaçlarını karşılayabilmek için Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanemizin fiziki olanaklarını iyileştirmek, kapasitesini artırmak amacıyla çalışmalar ve yatırımlar yapıyoruz. Bu kapsamda yapılan en önemli yatırımlarımızdan biri  ileri düzey yoğun bakım hastanesi olacak. Üniversitemiz bünyesinde 109 yataklı, 3. basamak, yetişkin ve çocuklara hizmet veren ileri düzey yoğun bakım hastanemizin aralıkta hizmete girmesi planlanıyor. Hastanemizin süt çocuğu servisi, göz polikliniği, çocuk psikiyatri polikliniği, kan alma ünitesi, üroloji servislerimiz ise yakın zamanda yenilenerek hizmete girmiş servislerimizdendir. Bununla birlikte hastanemizin ameliyathanesinin yarı steril alanında ameliyathane personelimizin kullanımı için yeni bir yemekhane tesis ettik. Acil servis binamızın inşaatı ise devam ediyor."