Turkishtime tarafından Sanko Holding sponsorluğunda hazırlanan “Tıp Bilimine Yön Veren 100 Türk” kitabı, yurtdışında Harvard, Yale, John Hopkins University, University of Chicago gibi dünyanın önde gelen bilim kurumlarında ve yurtiçinde de ülkemizin bu alanda en başarılı kurumlarında araştırma yapan başarılı Türk tıp insanlarının öykülerini anlatıyor. 

Çalışmada, Türk tıp insanları, uluslararası literatürde kabul edilen “H-endeksi” ölçütüne göre sıralandı. NTV'nin haberine göre H-endeksi, bilim insanlarının yaptığı araştırmaların aldığı atıf sayısını gösteriyor. H-endeksi ne kadar yüksekse, bilim insanının araştırmaları alanında o kadar çığır açıcı nitelik taşıyor. Kitapta H-endeksi 50’nin üzerinde 16 Türk tıp insanı bulunuyor. 

Çalışmalarını kardiyoloji alanında sürdüren Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Görenek, çığır açıcı nitelikli değerledirmesinde listede yer aldı. Görenek ile ilgili şu ifadelere yer verildi: 

Tıp eğitimini Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde alan Prof. Dr. Bülent Görenek, tıpta uzmanlığını Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü’nde tamamladı. Aynı üniversitede yardımcı doçent, doçent ve profesör unvanlarını aldı. Prof. Dr. Bülent Görenek halen Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Kardiyoloji Anabilim Dalı’nda çalışmalarını sürdürmektedir. Prof. Dr. Bülent Görenek, Avrupa Kardiyoloji Derneği Kongre Bilim Kurulu üyeliğine seçilmiştir.

Prof. Dr. Görenek, 2017- 2018 kongrelerinin bilimsel programına özellikle aritmi (kalp çarpıntıları) konusundaki bilgi ve deneyimlerini aktarmak üzere Avrupa Kardiyoloji Derneği yeni başkanı tarafından seçilmiştir. Halen Avrupa Kardiyoloji Derneği Eğitim Komitesi üyeliği yapmaktadır. 2016 yılında Çağdaş Gazeteciler Derneği Eskişehir Şubesi tarafından Bilim Ödülü’ne layık görülmüştür. Çeşitli bilimsel kitaplarda yazdığı bölümler, ulusal ve uluslararası makaleleri bulunmaktadır.

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Konukoğlu, 21. yüzyılın ikinci yarısında yurtiçi ve yurtdışında çalışmalar sürdüren bilim insanlarımızın insan sağlığında zoru başardıklarını belirterek “Tıpta pek çok alanda keşfedilen yeni tanı ve tedavi yöntemleri çağın en önemli gelişmeleri olmuştur. Hiçbir şüphe yoktur ki, gelecek nesiller bu gelişmeleri çok daha da ileriye taşıyarak bu alanda önemli rol oynamayı sürdüreceklerdir. Türk bilim insanlarımızın, tıp alanında dünyada ses getiren önemli başarılara imza atması bunun kanıtıdır. Geçtiğimiz yıl kamuoyunun dikkatine sunduğumuz ve büyük yankı uyandıran “Bilime Yön Veren 100 Türk” kitabının ardından “Tıp Bilimine Yön Veren 100 Türk’ isimli bu önemli araştırmayı da bilim dünyasına armağan etmekten gurur duyuyoruz” dedi.  

Araştırma tıp insanlarının H-Endeksi değerlerine göre gerçekleştirilmiştir. Mayıs 2017 itibariyle H-endeksi en yüksek 100 Türk Tıp insanını incelemek için: http://www.turkishtimedergi.com/saglik/tip-bilimine-yon-veren-100-turk/