Bunlardan biri ise corona virüsün farklı kan gruplarını değişik şekillerde hasta ettiği teorisi.

EN RİSKLİ "A", EN AZ RİSKLİ "O" İDDİASI: Geçen ay ABD’de Kaliforniya merkezli biyoteknoloji şirketi 23andMe'nin 750 bin kişinin verilerini incelediği raporda Covid-19 karşı en riskli kan grubunun A, en az riskli grubun ise “0” olduğu belirtilmişti. Söz konusu teori, farklı ülkelerde yapılan çeşitli araştırmalarla da desteklenmişti.

Avrupa'da yapılan bir araştırmada ise bazı genetik faktörler ile A tipi kan grubuna sahip olanların, corona virüsü yüzde 45 daha şiddetli yaşadığı öne sürülmüştü.

"İSTATİSTİKİ OLARAK DOĞRU OLABİLİR, ANCAK TIP BİLİMİ İÇİN YETERLİ DEĞİL": Ancak, ABD’de yer alan Massachusetts General Hospital ve Beth Israel Deaconess Hospital tarafından geçen hafta yayımlanan bir araştırmada kan grupları farklı olan insanların Covid-19’dan değişik düzeylerde hastalandığına dair bir bulguya rastlamadıklarını belirtti.

Araştırmacılar daha önce yapılan çalışmaların hakemli dergilerde onaylanmadığı ve küçük gruplar üzerinde ya da laboratuvar koşullarında gerçekleştirilmemiş olduğunu belirtti.

Diğer taraftan dünyadaki en yaygın kan grubunun “0” olduğunu, ardından ise “A” tipinin geldiğini belirten uzmanlar, Covid-19’un ölüm oranın yüzde 1 olduğu düşünülünce istaitistiki olarak böyle bir sonuca varılabileceğini, ancak tıp biliminde anlam ifade edebilmesi için farklı araştırma yöntemlerinin kullanılması gerektiğini açıkladı.

ABD’li bilim insanları bazı kan gruplarının yeni tip koronavirüsten (Covid-19) daha fazla etkilendiğine dair iddiaların doğru olmadığını açıkladı. Daha çönce A tipi kan grubuna sahip insanların daha fazla enfekte olduğu ve ölüm oranın daha yüksek olduğu öne sürülmüştü.