Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, yıpranma payı değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi: 

2014 Mayıs ayında dönemin Başbakanı Sayın Devlet Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla genel merkezimiz tarafından düzenlenen Ebeler, Hemşireler ve Anneler Günü Programında "5 yıl çalışana 1 yıl yıpranma" sözü almış idik. Bu süreçte 4 Bakan değişti ama yılmadık mücadelemizi bırakmadık, yıllardır beklenen ötelenen ve çıkmaz denilen yıpranma payı nihayetinde Meclis'te Torba Yasa'da. Hepimize hayırlı olsun. Yıpranma payı beklentinin altında çıkmıştır ancak büyük bir kazanımdır. Yıpranma payına bir çok STK 'asla çıkmaz' demesine rağmen hayata geçiriliyor. Tüm sağlık çalışanlarına hayırlı olsun.

SAĞLIK EKİP İŞİDİR: İdari ve Teknik Hizmet Sınıfı çalışanlarının yıpranma payından mağdur bırakılması en basit tabirle akıl tutulmasıdır. Şu an çıkacak karar, motoru olmayan araba gibidir. Ekip ruhu ile risk altındaki bütün çalışanları kapsamalıdır. Mücadelemiz, sözünü aldığımız üzere tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde sürecek ve haksızlıklar için komisyonlarda çalışmalarımız devam edecektir. Dün akşam Urfa'da gördük ki sağlık çalışanları için tüm tedbirler artırılmalı. Sağlık personeline şiddet uygulayanlar bakanlık, adliye koridorlarında, banka kuyruklarında çıtı çıkmıyor. Bu kişiler için acil önlem alınmalı. Bu vesileyle şiddete maruz kalan meslektaşımıza acil şifalar diliyoruz.

EMEKLİ MAAŞLARINA ZAM: Doktorların uzun süredir mağdur oldukları emeklilik sistemi nihayet çözülüyor ancak başta Maliye Bakanlığı olmak üzere çalışma bakanlığın bürokratları sınıfta kalmaya devam ediyor. Yardımcı sağlık personeli ve diğer sağlık çalışanlarında ek ödemenin emekliliğe yansıtılmasını ve emekli maaşlarının yükseltilmesini bekliyoruz.