Günümüzde çeşitli amaçlar ile meme büyütme gibi estetik operasyonlar yapılmaktadır. Bu operasyonlar aynı zamanda kişinin görünümünü değiştirdiğinden kişinin öz güveninin yükselmesine de imkan tanımaktadır. Aynı zamanda çeşitli sağlık sorunları da meme küçültme gibi operasyonların gerçekleştirilmesini gerektirmektedir. Ülkemizde bunun yanında daha güzel bir görünüm elde edebilmek için meme dikleştirme operasyonları yapılabilmektedir.

Bazı bayanlarda iki meme arasında büyüklük olarak sorunlar olabilir. Bu sorunların üstesinden gelebilmek için meme büyütme ya da meme küçültme işlemleri uygulanabilmektedir. Sağlık nedenleri için tercih edilen bu operasyonların yanı sıra özellikle bayanların kendilerine güven duyması için başvurduğu bir diğer yöntem ise meme dikleştirme operasyonlarıdır.

Meme Büyütme Hangi Durumlarda Yapılır?

Bu tür operasyonların tek gerçekleştirme alanı estetik değildir. Bunun dışında memelerin hacimsel olarak zayıf kalması gibi nedenlerden dolayı da meme büyütme operasyonları gerçekleştirilebilmektedir. Özellikle emzirme sonrası oluşan hacimsel düşüşlerin önüne geçmek için bu operasyonlar tercih edilmektedir.

Aynı zamanda hızlı bir şekilde kilo veren bayanlarda da memelerde hacimsel sorunlar meydana gelebilmektedir. Bu tür sorunların önünü geçmek, meme duvarında meydana gelen bozulmaların giderilebilmesini sağlamak için bu operasyonlar uygulanmaktadır.

Meme Büyütme Yöntemleri Nelerdir?

Ülkemizde estetik merkezlerinde ve sağlık kuruluşlarında çeşitli uygulamalar bulunmaktadır. Örneğin meme büyütme için tercih edilen en basit yöntem dolgu yöntemidir. Bu yöntemde cerrahi işlem yoktur ve hastanın meme hacmi enjeksiyon yöntemi ile arttırılabilir.

Cerrahi yöntemler söz konusu olduğunda ilk akla gelen yöntem yağ naklidir. Bu operasyonda genellikle hastanın kendi yağ dokuları anestezi altında alınarak meme hacminin artması sağlanmaktadır. Son dönemlerde popüler olan silikon yöntemi ise çok tercih edilmektedir.

Meme Küçültme Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Göğüsler için tercih edilen farklı operasyonlar bulunmaktadır. Bunlardan birisi de meme küçültme operasyonudur. Bu operasyonda genellikle hacimsel olarak bir azalma meydana gelmektedir. Meme büyüklüğünden şikayetçi olan hastalar bu tür operasyonları tercih etmektedir.

Bu operasyon öncesi hastaların kan tahlili yaptırmaları ve operasyona uygun olup olmadıklarını tespit etmeleri gerekir. Aynı zamanda operasyon öncesi kan sulandırıcı ilaçlar kullanmak yasaktır. Alkol ve sigara kullanımı da operasyon öncesi tavsiye edilmemektedir. Meme küçültme yüksek hacimli memeler için tercih edilmektedir.

Meme Küçültme Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Bu tür operasyonlar genellikle basit olsa da hastaların belirli bir süre kendilerini istirahate vermeleri gerekmektedir. Genellikle meme küçültme operasyonlarında tedavi sonrasında bir hafta istirahat tavsiye edilmektedir.

Bunun yanı sıra hastaların ameliyat ya da işlem sonrasında ağır hareketlerden kaçınmaları gerekmektedir. Memelerin dıştan gelen darbelere karşı korunması da önemlidir. İlk bir hafta hastanın dikkatli davranması gerekmektedir.

Meme Dikleştirme Nasıl Yapılır?

Genellikle bu tür durumlarda masaj ya da kremlerin işe yaramadığını ifade etmek mümkündür. Aynı zamanda meme dikleştirme için tek seçenek olarak ameliyat olarak ön plana çıkmaktadır. Günümüzde meme uçları aşağıya doğru sarkan hastaların ameliyat olması daha verimlidir.

Ameliyat aşaması genellikle 4 saat sürmektedir. Hastaların memelerinde kalıcı hacimsel artış sağlanabilmektedir. Bunun yanı sıra hastaların memelerinin dik bir görünüme sahip olması için silikon uygulamaları da gerçekleştirilmektedir. Meme dikleştirme cerrahi bir yöntemdir.

Meme Dikleştirme Operasyonu Kimler Olmalı?

Her hastaya bu ameliyat tavsiye edilmez. Gerçekten memelerinden şikayetçi olan hastalar meme dikleştirme yaptırmalıdır. Aynı zamanda hastaların meme operasyonları hakkında bilgilendirilmesi de önem taşımaktadır.

Çeşitli operasyonlardan birisi olan meme küçültme işlemleri ile de bazı durumlarda sarkmaların önüne geçebilmek mümkündür. Bunun yanı sıra hastalar farklı seçeneklere sahiptirler. Özellikle meme dikleştirme sayesinde hastaların estetik bir görünüme sahip olmaları ve daha hacimli ve daha dik görünen memelere sahip olmaları olasıdır.