Mide balonu obezite yatkınlığı olan hastalara beslenme alışkanlıklarını değiştirmeleri ve kilo vermeleri için yapılan bir uygulamadır. Mide balonu fiyatlarını değiştiren bazı önemli faktörler vardır. Bunlardan bir tanesi farklı balonlardan hangisinin takılacağı, bir diğeri ise hekimin bu konudaki tecrübesi ve deneyimi fiyatları değiştiren konulardan biridir. Ancak genel anlamda mide balonu fiyatları düşük maliyetli bir tedavidir.

Mide balonu için bu konuda araştırma yapıp deneyimli ve tecrübeli bir hekime yaptırmak her zaman faydalıdır. Mide balonu uygulamasının ömrü 6 ay olarak bilinmektedir. Ancak maksimum 12 aya kadar kalabilen balonlarda vardır. Bu nedenle mide balonu yerleştirildikten sonra doktor kontrolü ile 12 ay kalması mümkündür. Ancak 12 aydan sonra mutlaka balonun çıkartılması gerekir. Bu süre kullanan hastalar için de her zaman yeterli olan bir süredir.

Mide Balonu Nedir?

Obezite cerrahisine alternatif birçok teknik bulunmaktadır. Cerrahi yöntemler her zaman bir alternatif olarak bulunsa da mide balonu uygulaması obezite hastalığının önlenmesinde oldukça faydalıdır. Son derece pratik bir yöntemle endoskopik olarak takılan mide balonu hastaya hafif sedasyon yapılarak uygulanır.

6 ay ile 1 yıl arasında midede kalan mide balonu hastanın beslenme alışkanlığını değiştirmesi diyet ve egzersiz yaparak istediği kiloya ulaşması için oldukça önemli yöntemlerden biridir. Ameliyata gerek kalmadan hastaların 20 ve 25 kilo vermesini sağlayan mide balonu oldukça başarılı tedavilerden biridir. Ancak hastaların mide balonu takıldıktan sonra kilo verme konusunda düzenli bir beslenme alışkanlığı ve kendilerini beslenme konusunda disipline etmeleri başarılı sonuca ulaşmak açısından oldukça önemlidir.

Mide Balonu Nasıl Uygulanır?

Mide balonu uygulaması endoskopik teknikle takılır. Herhangi bir operasyon söz konusu değildir. Endoskopi öncesi hastaya hafif bir sedasyon verilerek hastanın uygulama sırasında yapılan işlemi hissetmemesi sağlanır. İşlem yaklaşık olarak 15 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanır. Uygulamadan sonra hastalar günlük yaşamına devam edebilir.

Mide Balonu Yaptıranlar

Mide balonu uygulaması, kiloları sebebiyle ameliyat olması düşünülen ancak ameliyat olması hem hasta açısından riskli hem de hastanın çekinceleri sebebiyle yapılan uygulamalardan biridir. Mide balonu uygulaması 20-25 kiloya kadar kilo vermeyi sağlar. Ayrıca hasta açısından hiçbir risk oluşturmaması hastalar ve doktorlar açısından tercih edilme sebebidir. Mide balonu uygulaması ayrıca ameliyat olmasını gerektirecek kadar obezite ölçülerinde olmayan kişilere de uygulanan bir tedavidir.

Mide Balonu Kullanıcı Yorumları

Mide balonu kullanıcı yorumlarına bakıldığında kilo verme konusunda sıkıntı yaşayan insanların 6 ay gibi bir sürede kendilerini disipline ederek kilo verdikleri ve aynı zamanda son derece güvenli buldukları yorumlarına rastlamak mümkün.

Dünyada ve ülkemizde endoskopik yöntemle takılan mide balonu son derece güvenli bir biçimde uygulanmaktadır. Hasta açısından hiçbir risk oluşturmaz. Özellikle ameliyat riski bulunan hastalara rahatlıkla uygulanan mide balonu obeziteye yatkın kişiler üzerinde oldukça etkilidir. Mide balonu uygulaması ile yaklaşık olarak 20- 30 kilo veren hastaların yorumlarına rastlamak mümkün.

Mide Balonu Fiyatları

Mide balonu fiyatları konusunda internet üzerinden bilgi almak mümkün değil. Böyle bir bilgi aktarımı sağlık bakanlığı tarafından da yasaklanmıştır. Ancak mide balonu taktırmak isteyen hastaların öncelikle bu konuda uzman bir gastroenterolog doktor bulmaları ve mide balonu için uygun aday olup olmadıklarını öğrenmektir.

Muayene sonucunda hekimin mide balonu takıp takmayacağını veya hangi tip bir mide balonu takacağı dolayısıyla fiyatlar konusunda da farklılık yaratır. Ancak mide balonu konusunda şunu söylemek mümkün, bir operasyon fiyatı maliyetinde değil çok daha düşük maliyette bir tedavi yöntemidir. Fiyat farklılıkları balonun çeşidine ve marka ve kalitesine göre değişiklik gösterir. Mide balonu fiyatları hakkında ki doğru bilgiyi uygulamayı yapacak olan hekimden öğrenmek her zaman en ideal yöntemlerden biridir.

https://www.drfirat.com/mide-balonu/ <-- hakkında bilgi için hemen sitemizi ziyaret edin.