Eskişehir'de Özel Gürlife Hastanesi faaliyetlerine son veriyor. Hastane ile SGK arasında anlaşma sağlanması için aylardır yürütülen çalışmalar sonuca ulaşmadı. Yönetimin hastanenin faaliyetlerini durdurma kararı aldığı ileri sürüldü. Hastanedeki son gelişmeyle ilgili bilgi veren hastane doktorlarından Muharrem Şenel "Bugün 9 aydır çalıştığım Özel Gürlife Hastanesinde tüm hekim, hemşire, sağlık çalışanı, teknik, idari ve yardımcı sağlık çalışanına toplu işten çıkarma duyurusu yani ihbarı yapıldı" dedi.

"Türkiye’mizde örneği olmayacak bir şekilde başvuru tarihi itibariyle 11 aydır SGK anlaşması bir türlü yapılmamış ve bugünler ilmek ilmek hazırlanmıştır" ifadeleriyle yaşanan zor durumu anlatan Şenel "Daha 3 gün önce Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan denetlemeler sonucunda muhtemelen A sınıfı hastane statüsü verilen hastanemize ihbar süresi olan 4 hafta sonunda kilit vurulacağı aşikârdır. Peki kim kazanacak, kim kaybedecektir; tabii ki Eskişehir kaybedecektir" diye konuştu.  

Şenel açıklamasında şu ifadelere de yer verdi: 

Gaziantep’ten Eskişehir’e ilk defa özel bir üniversite hastanesi açma amacıyla gelip, yatırım yapan ve en son bu hastaneyi açan kişilere ne yazık ki ilimizin hükümetle bağlantılı siyasileri, 1 kişi hariç tüm milletvekilleri yardımcı olmamış ve seyirci kalmışlardır. Halbuki hastanemizin SGK anlaşması normal bir şekilde zamanında imzalansa, hem Meşelikte özel üniversite hastanesi olarak planlanan yarım kalan hastane tamamlanacak ve hem de Özel Gürlife Hastanesi tam kapasite çalışıp toplam en az 2000 kişiye istihdam sağlanacaktı. Bundan dolayı yalan yanlış ihbar dilekçeleri ile bu sürecin buraya gelmesini sağlayan, buradan menfaat uman, tam kapasite çalışmasını istemeyen, şahsi çıkarları için olana bitene göz yuman, kılını kıpırdatmayan herkese çok çok teşekkürler ediyorum. Bir kapı kapanır başka kapılar açılır umuduyla sözlerime son veriyorum.